Ξυλόκαστρο: Τα παιδιά έμαθαν την αξία του ποδηλάτου για τη ζωή μας και το περιβάλλον

Την αξία της οικολογικής μετακίνησης με ένα ποδήλατο έδειξε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης το προηγούμενο Σάββατο 5 Ιουνίου και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου.

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους δημοτών και επισκεπτών, ολοκληρώθηκε  την ημέρα εκείνη η εκδήλωση που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. ‘Ηλίας Κατσούλης’. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στο Ξυλόκαστρο, σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες όπου μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την Εκπαιδευτική Παρουσίαση για την σωστή χρήση του ποδηλάτου, συμμετείχαν στην Ποδηλατοβόλτα με αφετηρία το Πάρκο και απόλαυσαν τις ζωγραφιές των παιδιών σχετικά με το θέμα.

Η δράση δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά καθαρά ψυχαγωγικό και με σκοπούς – την ανάδειξη του ποδηλάτου ως οικολογικό μέσο μεταφοράς και την αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους του Δήμου, αναφέρει ο δήμος και συνεχίζει:  Επίσης «την ενημέρωση των σχολείων σχετικά με τους 17 στόχους της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.  Την ανάδειξη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ως μια τοποθεσία που συνδέεται με την κυκλοφορία του ποδηλάτου αλλά και ως πολυχώρου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Ευελπιστούμε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Πάρκου ως πόλου αθλητισμού, πολιτισμού και δραστηριοποίησης των παιδιών μας.

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του οργανισμού “Εν Κινήσει”, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του UNRIC (Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών) και υπό την αιγίδα της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας). ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τους χορηγούς για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης και ευελπιστούμε πως η συνεισφορά αυτή θα βρει κι άλλους συμμάχους στο δρόμο της.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=343702483932071

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ