“Ξύπνησαν” ιστορικές μνήμες στο κάστρο του Ακροκορίνθου – Δήμαρχος: “Τους δίνουμε Υπόσχεση να είμαστε άξιοι απόγονοι, ένδοξων προγόνων!”

Ιστορικές και ένδοξες μνήμες  “ξύπνησαν” μέσα από τις διήμερες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του κάστρου του Ακροκορίνθου. Όσοι βρέθηκαν χθες και σήμερα εκεί, ψηλά, “ταξίδεψαν¨στα χρόνια εκείνα , τότε που ο Γέρος του Μοριά, ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραλαμβάνει τον Ακροκόρινθο στις 26 Οκτωβρίου 1823.
“Ετούτο το κάστρο μας ανήκει” αντηλλάλησε απ’ άκρη σ’ άκρη της επαναστατημένης Ελλάδας!
Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος  τόνισε : “Η απελευθέρωση του κάστρου του Ακροκορίνθου αποτέλεσε σύμβολο του αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων. Τους έδωσε ελπίδα , προοπτική και περηφάνια να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια του Τούρκου που είχε όλα τα μέσα για να πολεμήσει”
“Τιμούμε τους αγωνιστές” συνέχισε “και τους δίνουμε Υπόσχεση να είμαστε άξιοι απόγονοι, ένδοξων προγόνων!”
Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στο εκκλησάκι εντός του κάστρου. Εν πομπή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου  κατέβηκε στο χώρο της τελετής. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Κολοκοτρώνη από τις Αρχές του τόπου. Η Φιλαρμονική του δήμου απέδωσε τιμές, καβαλάρηδες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων αναπαρέστησαν έπειτα από πολλά χρόνια, την παράδοση του κάστρου. Παραδοσιακά τραγούδια από τον Παναγιώτη Λάλεζα συνόδευσαν τα δρώμενα.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην σκιά του Ναού του Απόλλωνα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, συγκεντρώνοντας το βλέμμα και λαμβάνοντας το χειροκρότημα και από τους τουρίστες που βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο.
Ο Δήμος αναφέρει: “Πλήθος ανθρώπων και συλλόγων προετοίμασαν μαζί με το δήμο τις φετινές εκδηλώσεις, κάποιοι ταξίδεψαν και από πολύ μακριά!
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!
Το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, αρχών, πολιτών, μαθητών “σφράγισε” την επιτυχία τους και έβαλε ακόμα ψηλότερα τον πήχη για την επόμενη χρονιά!
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ” O ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ” ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΕΑΚ Χορευτικός Σύλλογος Αλμυρής “Φίλοι της Παράδοσης” Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλης Δερβενοχωρίων ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ Κορινθιακό Εργαστήριο Ιστορίας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ