” Οδηγώ με Ασφάλεια στο Λουτράκι- Κανόνες οδικής ασφάλειας τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου

 “H MyGrandRoad σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, υλοποίησαν δράσεις στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ ( 17-23 Μαΐου 2021). Ο στόχος της παγκόσμιας εβδομάδας είναι η μείωση των ορίων ταχύτητας στο αστικό δίκτυο στα 30Km/h, όπου ο οργανισμός μας ανήρτησε και δημοσίευσε βίντεο και άλλες δραστηριότητες τις προηγούμενες ημέρες. (https://www.youtube.com/watch?v=PGSk2YTPuWw)
Tην Παρασκευή 21/5/2021υλοποιήθηκε το Α μέρος του σεμιναρίου με τον τίτλο : ” Οδηγώ με Ασφάλεια στο Λουτράκι- μειώνω την ταχύτητα στα 30Km/h ” στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου. Oι μαθητές κατανόησαν τους κανόνες οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής, συμμετέχοντας στο Θεωρητικό και Πρακτικό μέρος του προγράμματος ανά τμήμα.

Συγκεκριμένα, μέσα από το θεωρητικό μέρος του προγράμματος οι μαθητές αντιλήφθηκαν την χρησιμότητα του προστατευτικού κράνους καθώς και της ζώνης ασφαλείας. Επίσης ενημερώθηκαν για την πολύ σημαντική  προσπάθεια που κάνουν όλοι οι φορείς προκειμένου να μειωθεί το όριο ταχύτητας από τα 50 στα 30χιλ/ώρα στο αστικό οδικό δίκτυο. Στο πρακτικό μέρος οι μαθητές έκαναν ποδήλατο στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που υφίσταται στο προαύλιο του σχολείου τους, σύμφωνα με την κάθετη και οριζόντια σήμανση.  Τέλος, σε κάθε μαθητή απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής στο σεμινάριο.  Αξιόλογη αποτελεί η συνεισφορά των μελών της απερχόμενης Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του 2ου Δημοτικού σχολείου Λουτρακίου της κυρίας Μελέτση Βιβή και της κυρίας Τότσικα Νικολέττα οι οποίες κατασκεύασαν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο προαύλιο χώρο προκειμένου οι μαθητές να εκπαιδεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Επίσης υποστήριξαν το σεμινάριο προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ και των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου και τους εκπαιδευτικούς που αποδέχτηκαν την πρότασή μας , καθώς και την διοικητή Α/Β Μάρθα Μυστακίδου και το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου που συμμετείχανστο μέγιστο, προκειμένου να υλοποιηθεί το σεμινάριο.
Τον οργανισμό μας τον εκπροσώπησε ο εθελοντής μας Σωτήρης Γιαννόπουλος.

Με εκτίμηση
My Grand Road team”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ