Οι Άγιοι Θεόδωροι μέρα με τη μέρα εκσυγχρονίζονται – Υπόγεια καλώδια, μπασκέτες, πεζοδρομήσεις , αθλητικά έργα

Πολλά τα έργα που  υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή Γκιώνη στους Αγίους Θεοδώρους, η οποίοι  εξελίσσονται σε μια σύγχρονη κοινότητα με υποδομές. Τα έργα έχουν να κάνουν με διάφορους τομείς: οδοποιϊα, αθλητισμός, παιδεία κ.λπ. Πιο συγκεκριμμένα στο Γυμνασιο – Λυκειο Αγίων Θεοδώρων τοποθετήθηκαν σε πρώτη φάση  4 νέες μπασκέτες και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Επίσης έγιναν επισκευές στα αποδυτήρια του γηπέδου που υπέστη σημαντικές φθορές, από τη θεομηνία Γηρυόνης που έπληξε την περιοχή.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο έχουν ήδη δρομολογήσει τη διαδικασία, ώστε να εκπονηθεί η σχετική μελέτη και να προχωρήσει άμεσα το έργο της βελτίωσης και συντήρησης του γηπέδου των Αγίων Θεοδώρων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

Υπογειοποίηση των καλωδίων

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει συνάντηση του Δημάρχου Γ. Γκιώνη με τον Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Κορίνθου κ. Σπύρο Μπότο, παρουσία του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου κ. Δημήτρη Μακρίδη, για το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται σε συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλε ο Δήμαρχος προς τη ΔΕΔΔΗΕ και αφορά στην υπογειοποίση των κάδων στην περιοχή παρέμβασης που εκτείνεται από την οδό Στάμου – από το ύψος των γραμμών του Παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού – έως την οδό Κρομμυώνος στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Επίσης, η ΔΕΔΔΗΕ αναλαμβάνει ένα ακόμη έργο, εκείνο της αντικατάστασης των γυμνών αγωγών με καλώδια με μόνωση (συνεστραμμένο ζεύγος καλωδίων) στην παραλιακή ζώνη των Αγίων Θεοδώρων, είχε κάνει γνωστό ο Δήμος μετά από αυτή την συνάντηση.

 Πεζοδρομήσεις

Ένα ακόμη έργο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή είναι η πεζοδρόμηση οδών Χ. Νικολαου και Μητροπολιτη Δαμασκηνου με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους του Δήμου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ