Οι έμποροι της Ο.Ε.ΕΣ.Π ζητούν να επανεξεταστεί η πληρωμή με δική τους δαπάνη του ενός εκ των δύο self tests για κάθε υπάλληλο

Επιστολή προς τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  απέστειλε η Ο.Ε.ΕΣ.Π με θέμα  την επανεξέταση της απόφασης σχετικά με την υποχρέωση του εργοδότη να καλύπτει με δική του δαπάνη το ένα εκ των δύο self tests για κάθε υπάλληλό του. Η επιστολή που μας κοινοποιήθηκε αναφέρει τα εξής: 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα, αναφερόμαστε στην υποχρέωση του εργοδότη να καλύψει με δική του δαπάνη το ένα εκ των δύο self tests για κάθε υπάλληλο που απασχολεί, σε εβδομαδιαία βάση. Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), ως εκπρόσωπος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 10 νομούς στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, αισθάνεται για ακόμα μια φορά αγανάκτηση και απογοήτευση, καθώς με αυτή σας την απόφαση δεν βοηθάτε σε καμία περίπτωση στον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων που έχουν προκύψει από το πολύμηνο κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας.

Η απόφασή σας επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες, οι οποίοι αυτή την στιγμή προσπαθούν να ορθοποδήσουν οικονομικά. Όπως γνωρίζετε, ο κλάδος μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και οι ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης είναι αυξημένες. Αντί λοιπόν να επιδοτήσετε και το λιανεμπόριο και να ενισχύσετε τη ρευστότητα των πληττόμενων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, επιλέγετε να το επιβαρύνετε με ένα ακόμα πάγιο έξοδο το οποίο, οι επιχειρηματίες έχοντας ήδη συσσωρευμένες τραπεζικές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, αδυνατούν να καλύψουν.

Κατά την άποψή μας πρέπει άμεσα η ανάληψη της δαπάνης αυτής αλλά και της δαπάνης του self test του ίδιου του εργοδότη να γίνει εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το self test αποτελεί διαγνωστικό μέσο ελέγχου προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού και θα έπρεπε το κόστος του από την αρχή να καλύπτεται από την κυβέρνηση για όλους τους κλάδους.

Ζητάμε να ανταποκριθείτε θετικά στο παραπάνω αίτημά μας και να επανεξετάσετε άμεσα την εν λόγω απόφαση του Υπουργείου σας.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ