“Οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί ιατροί δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα και η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί”

O Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε, μεταξύ άλλων, σχετικά με τους γιατρούς , κατά την χθεσινή ενημέρωση Τύπου:

“Βρισκόμαστε σε μια αυξητική τάση της πανδημίας στην πατρίδα μας, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Η Κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα, προκειμένου να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και προς τούτο έχουμε υπερδιπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες φτάνουν τις 1.300 και βρίσκονται πάνω από 2.000 μόνιμοι γιατροί- καινούριες προσλήψεις- καθώς και πάνω από 2.000 επικουρικοί γιατροί και συνολικά 12.000 επικουρικό προσωπικό.

​Παράλληλα, κατά την αύξηση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές και αυτή τη στιγμή, ήδη στις επιβαρυμένες περιοχές της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας έχουν παραχωρηθεί κλίνες για Covid περιστατικά,κυρίως από τους ιδιώτες, αλλά και για non Covid περιστατικά, ενώ παράλληλα δίνουμε κίνητρα στους ιδιώτες ιατρούς να ενταχθούν στο σύστημα, προκειμένου με συγκεκριμένα μετρήσιμα κίνητρα να μπορέσουν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια.

​Αντίστοιχα, είμαστε έτοιμοι- αν χρειαστεί και αυτά τα κίνητρα δεν αποδώσουν, να πάμε και σε άλλες διαδικασίες που θα έχουν να κάνουν με την υποχρεωτική παρουσία ιατρών στο σύστημα.

​Το μέτρο της αναστολής για τους ιατρούς θα παραμείνει. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, με την τροπολογία η οποία θα συζητηθεί αύριο, θα έχουμε παράταση μέχρι τις 31/12 για επανεξέταση, ενώ παράλληλα οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί ιατροί δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα και η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ