Οι επιστήμονες που έφτιαξαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Ουιγκούρ Σαχίν και Εζλέμ Τουρετσί : “Δουλεύαμε 24 ώρες το 24ωρο”

Ουιγκούρ Σαχίν και η Εζλέμ Τουρετσί, είναι  οι δύο Τούρκικης καταγωγής  επιστήμονες που έφτιαξαν, με πολλές θυσίες, το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού  της BioNTech.  Το πως έφτιαξαν το εμβόλιο τεχνολογίας mRNA για τον κορονοϊό των εταιρειών Pfizer/BioNTech περιέγραψαν οι  δύο επιστήμονες, οι οποίοι μίλησαν αποκλειστικά στον AΝT1  και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.

Όπως είπε ο κος Σαχίν : «Το ξέσπασμα σε μία πόλη εκατομμυρίων με καλό αεροδρόμιο, καλό σιδηροδρομικό δίκτυο και σύνδεση στον κόσμο και με πληθυσμό χωρίς ανοσία μας έβαλαν σε κατάσταση συναγερμού» .Από κοινού με τη σύζυγό του Εζλέμ διέθεταν σημαντική εμπειρία από τη δημιουργία εμβολίων κατά μορφών καρκίνου με την τεχνολογία mRNA, μία τεχνική με την οποία μπορείς να επηρεάσεις την πληροφορία που παίρνει το ανθρώπινο κύτταρο.

«Γνωρίζαμε ότι η τεχνολογία που είχαμε αναπτύξει για τον καρκίνο, που είχαμε χρησιμοποιήσει σε εκατοντάδες καρκινοπαθείς με αποτέλεσμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εξ ίσου καλά εναντίον μιας λοιμώδους νόσου», σημειώνει η Τουρετσί μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο επιστήμονας, κάλεσε την ομάδα της εταιρείας τους, της BioNTech και τους είπε ότι θα σταματήσουν τα πάντα και να ριχθούν στη μάχη για την ανάπτυξη του εμβολίου. «Αν θέλαμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτή την πανδημία θα ήταν σημαντικό να φτιάξουμε το εμβόλιο σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η ανάπτυξη των εμβολίων διαρκεί συνήθως πέντε χρόνια. Τα Σαββατοκύριακα συνήθως δε δουλεύαμε. Και τι κάναμε; Πείσαμε τους συνεργάτες μας να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Εισαγάγαμε βάρδιες ώστε οι συνεργάτες να έρχονται νύχτα και να δουλεύουν ως το πρωί» εξήγησε, μεταξύ άλλων .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ