Οι ευχαριστίες του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη σε Βορίδη και Δήμα για την καθιέρωση της «Μάχης της Περαχώρας» ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σχετικά με την καθιέρωση της «Μάχης της Περαχώρας» ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή αναφέρει:

“Η ένδοξη «Μάχη της Περαχώρας» καθιερώνεται ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή, ύστερα από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη  παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιωργου Γκιωνη και του Υφυπουργού Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστου Δήμα Χτην Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021.
Στα 200 χρόνια από την Επέτειο της πολυσήμαντης για τον τόπο μας ηρωικής «Μάχης της Περαχώρας», τον Σεπτέμβριο του 2022 θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το ομόφωνο αίτημα που είχε καταθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.
Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας κ. Βουδούρη Αγγελικής και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018, αποφάσισε να υποβάλει υπόμνημα/ αίτημα προς την Επίσημη Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους για την καθιέρωση της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας, στις 26 Σεπτεμβρίου, ως Ετήσια Εθνική Τοπική Εορτή.
Την πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας στήριξαν με τη θετική τους εισήγηση όλοι οι μορφωτικοί, πολιτιστικοί φορείς, οι σύλλογοι και τα σχολεία της Περαχώρας εκφράζοντας τη βούληση όλων των Περαχωριτών/ Περαχωριτισσών για την καθιέρωση της ημέρας της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα του Δήμου και ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για την άμεση θετική ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, καθώς επίσης, τον κ. Δήμα για την αμέριστη συμβολή και συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, εξασφαλίζοντας πάντα τις διόδους για να πετύχουμε όλοι μαζί θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ