Οι ηλεκτρονικές Υπηρεσίες  του ΕΦΚΑ που διευκολύνουν τους οφειλέτες

Μεγάλη εξυπηρέτηση προσφέρουν στους οφειλέτες οι 7  σύγχρονες και άμεσα προσβάσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες  από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ). Πιο συγκεκριμμένα οι οφειλέτες  μπορούν:

– να πληροφορηθούν για  τις βεβαιωμένες οφειλές τους με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη,

– να λάβουν την ταυτότητα οφειλέτη για πληρωμή των οφειλών σε τράπεζες, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ,

– να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους,

– να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέσω διαδικτύου

– να ενημερωθούν για τα ποσά που έχουν πιστωθεί στην καρτέλα τους, καθώς και για τα ακριβή ποσά οφειλών (εντός ή εκτός ρύθμισης), που είναι απαιτητά τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ, «οι επτά ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους οφειλέτες είναι ένα μέρος από τις 50 συνολικά ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα του φορέα και την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr και εντάσσονται στη στρατηγική του σταδιακού περιορισμού των μετακινήσεων από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα, της εξάλειψης της άσκοπης ταλαιπωρίας και της αδιάλειπτης 24ωρης εξυπηρέτησης των πολιτών, μέσω ψηφιακών καναλιών. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι το σύνολο των συναλλαγών με τους πολίτες να μπορούν να πραγματοποιηθούν και ηλεκτρονικά».

Επίσης , στο πλαίσιο του ψηφιακού του μετασχηματισμού, ο e-ΕΦΚΑ, από τις 21/7/2021, ενεργοποίησε τις νέες τεχνολογίες και έθεσε σε λειτουργία τη νέα ηλεκτρονική του υπηρεσία «myEFKAlive». Πρόκειται για τη δυνατότητα της εξ αποστάσεως επικοινωνίας του πολίτη, μέσω βιντεοκλήσης, με υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ, που δημιουργεί ένα νέο εναλλακτικό κανάλι εξυπηρέτησης.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, διευκολύνει τον κάτοικο των ορεινών, νησιωτικών ή απομακρυσμένων περιοχών της πατρίδας μας, αλλά και συμπολίτες μας με αναπηρία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ψηφιακά από το προσωπικό του e-ΕΦΚΑ για μία σειρά από υπηρεσίες. Κύριος στόχος της νέας υπηρεσίας του φορέα είναι να έχουν πρόσβαση τα άτομα που δεν μπορούν να έχουν διά ζώσης επαφή με το φορέα και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ