Οι νέες γνώσεις τα «εργαλεία» των αγροτών και των παραγωγών της Κορινθίας για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί

Με νέες γνώσεις και εργαλεία,  οι  Κορίνθιοι αγρότες και παραγωγοί όπως και όλοι οι Έλληνες αγρότες  θα έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να ξεφύγουν  από τους συμβατικούς τρόπους παραγωγής, που χρησιμοποιούν μέχρι τώρα και να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Το νέο «δρόμο»  ανοίγει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  και αναμένεται να βοηθήσει αγρότες – παραγωγούς , βιομηχανίες τροφίμων και Συνεταιρισμούς σε όλη τη χώρα και φυσικά και στην Κορινθία.

Στόχος του ιδρύματος είναι η στήριξη της γεωργικής παραγωγής της χώρας σε μια δύσκολη περίοδο, ώστε να αυξήσουν την παραγωγή, τα κέρδη και να προστατέψουν το ίδιο το περιβάλλον.  Οι επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την τεχνογνωσία, την οποία θα τους παρέχουν θα βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής, με ταυτόχρονη μείωση των εξόδων, για λιπάσματα, φάρμακα, νερό, ενέργεια κλπ. Είναι η λεγόμενη «έξυπνη γεωργία».

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δημιούργησε τον Κόμβο καινοτομίας στην Ευφυή Γεωργία και Κυκλική Βιοοικονομία σε εγκαταστάσεις του στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης στη Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπέβαλε σχετική πρόταση η οποία αξιολογήθηκε με άριστα και η υλοποίηση της θα ξεκινήσει  άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ