Οι νέες ηλικίες στο «στόχαστρο» του κορωνοϊού – Ανησυχεί το ποσοστό των νέων κρουσμάτων 18-39 ετών

Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στη ζωή μας δείχνοντας πως «προτιμά» τις μεγάλες ηλικίες , δηλαδή οι ηλικιωμένοι (όπως και οι ευπαθείς ομάδες) ήταν οι πιο ευάλωτοι στον ιό και έπρεπε να προστατευτούν περισσότερο.

Όμως , αρκετούς μήνες μετά, η κατάσταση δείχνει πως έχει αλλάξει ή έρχεται στην επιφάνεια κάτι που στην αρχή δεν φαίνεται να γνωρίζαμε. Ποιο είναι αυτό; Ότι ο  φονικός ιός «χτυπάει» και τους νέους, κάτι που έχει θορυβήσει κυβέρνηση και ειδικούς . Γι’ αυτό διαμηνύουν ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Τα ποιοτικά λοιπόν στοιχεία για την επιδημία, η ηλικιακή κατανομή δείχνει ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη στους νέους και παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τα μέτρα. Οι νέοι , στις πιο παραγωγικές ηλικίες,  αν και βρίσκονται στο στόχαστρο του κορωνοϊού  δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε.

Χαρακτηριστικά είναι τα νούμερα, που διαβάζουμε στο in.gr: Από τα 482 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν  χθες -και αποτελούν μετά τα 508 κρούσματα της Παρασκευής, τη δεύτερη χειρότερη καταγραφή- πάνω από το 45% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ περιλαμβάνονται και 40 παιδιά έως 18 ετών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ