Οι πολλές δράσεις του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου “Η τριήρης το 2022 – Απολογισμός

Απολογισμός για το 2022 κάνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου (ΣΕΑΚ) “Η τριήρης”  αναφέροντας συνοπτικά τις  δράσεις του Συλλόγου  , οι οποίες σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, είναι :

“ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

1. Πραγματοποίηση Επιφανειακών καθαρισμών σε Αρχαιολογικούς Χώρους :
Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, και την Αμερικανική σχολή κλασσικών σπουδών, πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς σε Αρχαιολογικούς χώρους .
Η δράση αυτή συμβάλλει στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομίας του τόπου μας.

2. Συλλογή τροφίμων για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα:
Ο Σύλλογος μας συμμετείχε ενεργά στο κοινωνικό έργο και συνεργάστηκε με το εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Κοιμήσεις της Θεοτόκου για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Ο Σύλλογος μας παρέδωσε στο εκκλησιαστικό συμβούλιο τρόφιμα που συνέλεξε από χορηγίες.
3. Συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς και Συλλόγους σε εκδηλώσεις :
Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή έδειξε πνεύμα συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο με Συλλόγους και φορείς στην πραγματοποίηση κοινών δράσεων προς όφελος του τόπου μας. Συνεργαστήκαμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, την Αμερικάνικης Σχολής Κλασσικών Σπουδών, τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, τον “Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Ο Βελλερεφών” ,το “Καλογεροπούλειο Ίδρυμα.”, και το “Σωματείο Λογού και Τέχνης Αλκυονιδες”
Βραδιά Κλασικής Μουσικής: Συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα για εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κορίνθου: Σε συνεργασία των δυο φορέων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κλασικής Μουσικής στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Καταφέραμε να έρθουν 120 μουσικοί πρεσβευτές από όλη την Ευρώπη και έγινε μια πολύ όμορφη εκδήλωση.
Βραδιά Πανσελήνου : Σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, και το
Σωματείο Λόγου και τέχνης Αλκυονίδες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η
Πανσέληνος . Η συγκεκριμένη εκδήλωση προσέκλισε πάνω από 3000 χιλιάδες επισκέπτες με
αποτέλεσμα να ακουστεί θετικά για ακόμα μια φορά η Αρχαία Κόρινθος και να ωφεληθεί η τοπική οικονομία του τόπου μας.
Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, και την Αμερικάνικη Σχολή Κλασικών Σπουδών για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας: Τα οφέλη ήταν διπλά από την συγκεκριμένη εκδήλωση, το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου και των μικρών μας φίλων για την Πολιτιστική Κληρονομιά της Αρχαίας Κορίνθου, και το όφελος της οικονομίας των τοπικών επιχειρήσεων του τόπου μας.
Ημέρα Περιβάλλοντος: Συνεργασία με την Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, και τον “Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Ο Βελλερεφών”.Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε φυτευτή θάμνων και λουλουδιών στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
1. Πασχαλινή Τουριστική Προβολή: Δημιουργήθηκε ένα πολύ όμορφο βίντεο για την προσέλκυση επισκεπτών στην Αρχαία Κόρινθο για τον Εορτασμό του Πάσχα:
Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι να γίνει η Αρχαία Κόρινθος προορισμός για το Πάσχα. Το συγκεκριμένο βίντεο έδειξε πλάνα από την Ιστορία του τόπου μας, τα ήθη και έθιμα, την λαογραφία και τις τοπικές γεύσεις. Έγινε προώθηση από τα Social Media του Συλλόγου μας , αλλά και από την εκπομπή της ΕΡΤ ΄΄Σαββατοκύριακο΄΄.
2. Κατασκευή και τοποθέτηση συγχρόνων Πινακίδων Qr Code: Ο Σύλλογος μας με την εξεύρεση χορηγίας κατάφερε να τοποθετήσει 4 σύγχρονες ταμπέλες με (QR Code) σε προσόψεις Κεντρικών Καταστημάτων για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της Αρχαίας Κορίνθου.
Στόχος του Συλλόγου μας, είναι να δώσουμε την δυνατότητα στους επισκέπτες να μπορούν με έναν έξυπνο εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο να μπορούν με το κινητό τηλέφωνο , να δουν την Ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, όλες τις επιχειρήσεις της Αρχαίας Κορίνθου και να κάνουν τις κρητικές τους.

ΑΝΑΔΕΙΞΗ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
1. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια Ημερίδα για τα Τοπικά Προϊόντα της Κορινθιακής Γης:
Για πρώτη φορά διοργανώθηκε μια ημερίδα για τα Τοπικά Προϊόντα της Κορινθιακής Γης, και ένα Live Cooking με καλεσμένο Chef τον Μανώλη Παπουτσάκη . Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση και μεγάλη αποδοχή στο κοινό .
Ήταν υπό την αιγίδα των κάτωθι :
1.Της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.)
2.Της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)
3. Του οικείου του Επιμελητηρίου Κορινθίας
4. Της Ομοσπονδίας / Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου ,Κεφαλληνίας & Ιθάκης
5. Της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας

Στόχος της ήταν η ανάδειξη του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και της δυναμικότητας της με διπλό όφελος .

1.Την αύξηση της ζήτησης – κατανάλωσης των τοπικών προϊόντων και την πιθανή σύναψη νέων συνεργασιών τροφοδοσίας των παραγωγών των προϊόντων απευθείας με πελάτες που θα τα προτιμήσουν.
2.Η διαφήμιση της Αρχαίας Κορίνθου.

2.Συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Γαστρονομικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε στα Τρίκαλα Κορινθίας: Ένας από τους σταθμούς του εν λόγω fam trip ήταν και η Αρχαία Κόρινθος, όπου πραγματοποιήθηκε wine tasting από το Οινοποιείο Καραμήτσος , και στη συνέχεια η ομάδα του Toucan Bistrot παρουσίασε μια σειρά από cocktails με βάση το Κρασί.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια της συναδελφότητας ,πραγματοποίησε Αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης Μεσσηνίας στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας, που έγινε στο Ρίο Αχαΐας το Σάββατο 22/10/2022. Η Αδελφοποίηση των δύο Συλλόγων θα έχει δημιουργικά αποτελέσματα στην μεταξύ τους συνεργασία, προς αμοιβαίο όφελος των μελών των δύο Συλλόγων και την ανάπτυξη του Εμπορίου & της Επιχειρηματικότητας στις δύο περιοχές Αρχαία Κόρινθο & Κορώνη Μεσσηνίας. Τέλος εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου μας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνάδελφους που όταν ο Σύλλογος τους ζήτησε χρήματα για την κάλυψη των εξόδων για τις δράσεις του Συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν αμέσως και θετικά.

Εκ του Συλλόγου ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΄Η ΤΡΙΗΡΗΣ΄΄

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ