Οι προτάσεις  της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Πιτσάκης – Κόρκα- Φιλιππίδου έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη

Τις προτάσεις της για βελτιωτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, με βάση την εμπειρία της περυσινής τουριστικής περιόδου, κατέθεσε η γνωμοδοτική επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε -μέσω τηλεδιάσκεψης την  Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, υπό την Αντιπεριφερειάρχη Άννα Καλογεροπούλου.

«Το μείζον ζήτημα είναι η ασφάλεια του προορισμού, καθώς και η διατήρηση της αξιοπιστίας της Πελοποννήσου ως ασφαλούς προορισμού. Αυτός είναι ο λόγος που η Περιφέρεια επένδυσε -και συνεχίζει να επενδύει- στην ενίσχυση των δομών Υγείας» τόνισε στην αρχή της συνεδρίασης η Α. Καλογεροπούλου.

Αναφερόμενη, ειδικότερα, στην υγειονομικά ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού, σύμφωνα με την Περιφέρεια, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως θα εξεταστεί η επανεκπαίδευση των εργαζομένων, τονίζοντας παράλληλα πως είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων απ’ όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού και των εμπλεκομένων στον εν λόγω τομέα.

Προτάσεις φορέων και επιχειρηματιών

Στη συνέχεια, κάλεσε τον καθένα από τους συμμετασχόντες -εκπροσώπους φορέων, καθώς και επιχειρηματίες, του τουριστικού τομέα- να καταθέσει τις προτάσεις του .

Τελικά οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η γνωμοδοτική επιτροπή συνοψίζονται ως εξής:

  • Αυξημένος έλεγχος στις πύλες εισόδου, μέσω rapid tests
  • Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου
  • Δυνατότητα rapid tests σε εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου
  • Έγκαιρη επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων
  • Έγκαιρη εκπαίδευση, σε συνεργασία με γιατρούς
  • Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
  • Αύξηση ξενοδοχείων Covid-19
  • Διαμόρφωση Πρωτοκόλλων σε περισσότερες γλώσσες
  • Καμπάνιες Ενημέρωσης

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, από την Κορινθία  η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα,  η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου και ο Παναγιώτης Πιτσάκης πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ