Οι Ρουμάνοι Πυροσβέστες με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες – Συγκινητική η ανταπόκριση της ρουμανικής κυβέρνησης

φωτο: ethnos.gr

Την ευγνωνοσύνη μας αξίζουν οι Πυροσβέστες από την Ρουμανία που έχουν φθάσει στη χώρα μας και συγκεκριμμένα στα πύρινα μέτωπα και έχουν ριχθεί με όλες τους τις δυνάμεις σε έναν κοινό αγώνα με τους Έλληνες και από άλλες χώρες συναδέλφους τους που τώρα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την βοήθειά τους. Και την έχουν, αφού οι Ρουμάνοι Πυροσβέστες με τα οχήματά τους και τον εξοπλισμό τους έχουν ριχθεί στην μάχη με πάθος και δύναμη ψυχής και σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μόλις ώρες μετά το αίτημα της Ελλάδας την προηγούμενη βδομάδα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για στήριξη στην καταπολέμηση των πρωτοφανών δασικών πυρκαγιών, η ρουμανική κυβέρνηση  έστειλε την πολυπληθέστερη ομάδα βοήθειας από το εξωτερικό που πήρε μέχρι σήμερα τον δρόμο για την Εύβοια. Είναι η πρώτη φορά, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές από το Βουκουρέστι στο ethnos.gr που η Ρουμανία επέλεξε να κινητοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό και να συνδράμει με τόσο μεγάλη δύναμη σε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr , στις 6 Αυγούστου 108 επίλεκτοι πυροσβέστες σχηματίζοντας κονβόι 22 οχημάτων  διέσχισαν τα Βαλκάνια και έφτασαν στα πύρινα μέτωπα της βόρειας Εύβοια μετά από 25 ώρες διαδρομής. Μέχρι τώρα η πλειοψηφία των Ρουμάνων κομάντος επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι με φίλους και τις οικογένειές τους τα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας μόνο για διακοπές… Αυτή την φορά, όμως, εγκαταστάθηκαν στο Προκόπι Ευβοίας το οποίο απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από τις Ροβιές όπου οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους, μπαίνοντας σε πλοία. Γέμισαν όλα τα καταλύματα της περιοχής, έφτιαξαν μια μικρή παροικία και ρίχτηκαν στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου. Οι ντόπιοι τους δίνουν τρόφιμα και νερό για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους  . Είναι απόλυτα οργανωμένοι, φορώντας υπερσύγχρονες στολές με ενδοεπικοινωνία και άλλα μέσα. Οι κάτοικοι ελπίζουν πολύ στην πολύτιμη βοήθεά τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ