Ολιγοήμερη παράταση στο Μέτρο στήριξης των γεωργών λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος

Λίγες ημέρες παράταση πήρε  το Μέτρο 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε.

Σύμφωνα με στοιχεία μέχρι το πρωί της Παρασκευής 27/11/2020, καταληκτικής ημερομηνίας της Πρόσκλησης, είχαν υποβληθεί πάνω από 135 χιλιάδες αιτήσεις ενίσχυσης.

Το νέο Μέτρο αφορά σε κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς, όπως άλλωστε τα περισσότερα εκ των Μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ως βασικές του προτεραιότητες έχει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος των Ελλήνων γεωργών.

Οι κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί, σύμφωνα με τη σχετική έγκριση που έχει λάβει το Μέτρο από την Ε.Ε., θα πρέπει να ήταν εγγεγραμμένοι/χαρακτηρισμένοι ως τέτοιοι στο Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (οικονομικό έτος 2019) και είχαν δηλώσει στο ΟΣΔΕ (έτους 2019), καλλιέργεια ελιάς (ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης με εξαίρεση την Καλαμών διπλής κατεύθυνσης). Τονίζεται δε ότι η εγγραφή στο «Μητρώο Αγροτών &Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)» είναι υποχρεωτική, καθώς και η επικαιροποίησή της.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται  η ενίσχυση χορηγείται ως κατ’ αποκοπή εφάπαξ ποσό και όχι ανά στρέμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ