Ολοκληρώθηκαν για φέτος οι Αρχαιολογικές εργασίες στο Χιλιομόδι – Πολύ σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως για 8η συνεχή χρονιά

Μία πολύ σημαντική συστηματική αρχαιολογική έρευνα συνεχίστηκε και φέτος για 8η συνεχή χρονιά στο Χιλιομόδι, στο πλαίσιο εγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος.  Οι ανασκαφές διήρκεσαν από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και την 9η Οκτωβρίου.

Την περιοχή , με αφορμή την τελευταία ημέρα της συστηματικής ανασκαφικής έρευνας για τον φετινό χρόνο, επισκέφθηκαν την –περασμένη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου- ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα.

Στον αρχαιολογικό χώρο, τους δύο αντιπεριφερειάρχες –όπως επίσης τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρη Καρπούζη, τον διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής Κώστα Μπάρλα, αλλά και αρκετούς πολίτες- ξενάγησε η υπεύθυνη των ανασκαφών δρ Ελενα Κόρκα, επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι εργασίες της ανασκαφής , όπως μαθαίνουμε, θα ξεκινήσουν πάλι τον Σεπτέμβριο του 2021 και για περίπου ένα μήνα.

 

Τα ευρήματα

 

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, στην διάρκεια της φετινής ανασκαφής βρέθηκε βάση χάλκινου αγάλματος από μεγάλο αθλητή όπου χρονολογείται το 430 π.Χ. Ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο και ενημέρωση σχετικά με τα ευρήματα των τελευταίων αυτών ανασκαφών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αποδυτήρια, χώροι υποδοχής, μολύβδινοι αγωγοί που οδηγούν στα λουτρά. Αποκαλύφθηκαν ακόμα, εργαστήριο χάλκινων σκευασμάτων, σπάνιες λωρίδες γυαλιού οι οποίες φαίνεται να είναι μέρος μυροδοχείων, πληθώρα χώρων καταστημάτων και διάσπαρτα χρυσά νομίσματα, ευρήματα τα οποία παραπέμπουν στα Υστερορωμαϊκά χρόνια.

Επίσης αποκαλύφθηκε δεξαμενή, στην οποία βρέθηκε επιγραφή των Υστεροαρχαϊκών χρόνων και κίονες αρχαϊκού ναού που παραπέμπουν σε ενδείξεις πως πρόκειται για ύπαρξη Ιερού ναού στο γείτονα χώρο της ανασκαφής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ