Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου : Μαθήματα ορειβασίας βουνού και κατάβασης φαραγγιών για αρχάριους

Για όσους και όσες ενδιαφέρεστε  να μάθετε ασφαλή ορειβασία και κατάβαση σε φαράγγια , ο ορειβατικός σύλλογος Κορίνθου σας ενημερώνει τα εξής:

ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ/ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΑΡΧΑΡΙΩΝ – ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2023

“Ο Σύλλογος μας, στην προσπάθεια του, τα μέλη μας να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να απολαμβάνουν το βουνό με ασφάλεια, προτίθεται να οργανώσει σχολή ορειβασίας αρχαρίων. Στη σχολή θα διδαχθείτε βασικές τεχνικές κίνησης σε χιόνι και πάγο, χρήση κραμπόν – πιολέ, μεθόδους προσανατολισμού, μετεωρολογίας, διατροφής στο βουνό, πρόβλεψης χιονοστιβάδων κλπ. Η Σχολή διαρκεί 5 Σαββατοκύριακα και, παράλληλα με τη κίνηση στα ορεινά πεδία, θα γίνονται και θεωρητικά μαθήματα, μία φορά την εβδομάδα, με τις προδιαγραφές του Κανονισμού Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας- Αναρρίχησης. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr). Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, πεδία, χρόνος, δικαιολογητικά κλπ).”

ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ (CANYONING) – ΑΡΧΑΡΙΩΝ –ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022

“Ο Σύλλογος μας, στην προσπάθεια του, τα μέλη μας να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεών τους και κατ’ επέκταση των δραστηριοτήτων τους, προτίθεται να οργανώσει σχολή κατάβασης φαραγγιών τον Οκτώβριο του 2022. Η κατάβαση φαραγγιών ή αλλιώς το Canyoning, είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και σας βοηθά να γνωρίσετε τους κρυμμένους παραδείσους της χώρας μας. Μέσα από την τεχνική διάσχιση φαραγγιών, σας δίνεται η δυνατότητα να περιηγηθείτε σε μέρη που ελάχιστοι μπορούν και να απολαύσετε τη μαγεία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο!

Μέσα από τις σχολές Canyoning μαθαίνετε να περιηγείστε με ασφάλεια στην καρδιά των φαραγγιών. Η αρχή γίνεται με το πρώτο επίπεδο, δηλαδή τη Σχολή επιπέδου Αρχαρίων/Μύησης (Elementary level) για εσάς που θέλετε να γνωρίσετε το Canyoning ακόμα και για πρώτη φορά αλλά και όσους θέλετε να ενισχύσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις τεχνικές καταβάσεων/αναβάσεων, τις τεχνικές περάσματος από σχοινιά, τον εξοπλισμό και τους κανόνες ασφαλείας.

Η σχολή Αρχαρίων απευθύνεται σε όλους, είτε θέλετε να ασχοληθείτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά με το Canyoning, είτε έχετε ξανακάνει είτε όχι. Η Σχολή Αρχαρίων διαρκεί 4 ημέρες και θα διεξαχθεί στην Κορινθία. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και άρτια οργάνωση της Σχολής αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στον Σύλλογο (info@eoskorinthou.gr). Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις (κόστος, πεδία, χρόνος, δικαιολογητικά κλπ).”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ