Ο Βασίλης Νανόπουλος απαντά για τα τέλη ελλιμενισμού : «Υπουργικές αποφάσεις τα καθορίζουν, ΟΧΙ το Λιμενικό Ταμείο» – «Κάποιοι επιχειρούν να παραπλανήσουν τους πολίτες»

Απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων  Βασίλης Νανόπουλος σε  δημοσιεύματα και αναφορές , τις οποίες χαρακτηρίζει « ψευδείς»  σχετικά με τα τέλη ελλιμενισμού του κρουαζιερόπλοιου που έχει αγκυροβολήσει εδώ και μέρες στο λιμάνι της Κορίνθου.

Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου του Δήμου : «Τα δημοσιεύματα επιχείρησαν να δημιουργήσουν για ακόμα μια φορά εντυπώσεις αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο και τα τέλη ελλιμενισμού του.

Τα τέλη ελλιμενισμού δεν ορίζονται από το ΔΣ του λιμενικού ταμείου αλλά από υπουργικές αποφάσεις  διεμήνυσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος  σε υψηλούς τόνους  εκθέτοντας ουσιαστικά όσους βιάστηκαν να κάνουν λόγο για «παζάρι» και για φθηνά, σε σύγκριση με τα τέλη ελλιμενισμού στο Αίγιο, τέλη του λιμανιού της Κορίνθου.

«Στην Κόρινθο δεν παζαρέψαμε και δεν δώσαμε καλύτερη τιμή. Τα τέλη τα καθορίζει υπουργική απόφαση  (αρ. 8122.1/03/04 ΚΥΑ , ΦΕΚ 310 11.02.04) ανάλογα με το είδος, το μέγεθος του πλοίου ,τις υπηρεσίες που παρέχονται και δεν τα εισπράττει το δημοτικό ταμείο. Τα εισπράττει το λιμεναρχείο και τα αποδίδει στο λιμενικό ταμείο. Η υπάλληλος πήρε την υπουργική απόφαση και έβγαλε το ποσό που πρέπει να πληρώσει το πλοίο. Δεν υπάρχει παζάρι, δεν υπάρχει άλλη διαπραγμάτευση.»

Ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές πως ο ελλιμενισμός είναι η αρχή της έλευσης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κορίνθου αφού ήδη γίνονται και οι απαραίτητες εργασίες στο βυθό για την φιλοξενία τους και υπάρχει δέσμευση από την  πλοιοκτήτρια εταιρία περί ένταξης της Κορίνθου στα δρομολόγια της κρουαζιέρας όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν!

«Το πλοίο θα μείνει ελλιμενισμένο όσο διαρκεί ο κορωνοιός και κατόπιν η Κόρινθος θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της κρουαζιέρας της πλοιοκτήτριας εταιρίας, έχω ήδη λάβει μια τέτοια δέσμευση» ανέφερε ο Δήμαρχος σημειώνοντας πως έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και καταγραφή του βυθού ώστε να γίνουν οι ενέργειες που πρέπει αλλά και ξεκαθαρίζοντας πως η παρουσία των κρουαζιερόπλοιων δεν θα επηρεάσει τον εμπορικό χαρακτήρα του λιμανιού. « Τα πλοία δεν θα επηρεάσουν την μεταφορά φορτίων και την εμπορική δραστηριότητα του λιμανιού. Υπάρχει πρόβλεψη και τρόπος να συνυπάρξουν και οι δυο δραστηριότητες. Η αλήθεια και η ορθή διαχείριση των υποθέσεων του δήμου από πλευράς μου θα εκθέτουν πάντα εκείνους που επιχειρούν είτε έχοντας έλλειψη γνώσης είτε αποκρύπτοντας τα δεδομένα, να παραπλανήσουν τους πολίτες» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ