Ο Γιώργος Ψυχογιός και άλλοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στην Βουλή την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος στην Πελοπόννησο

Οι βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, Σταύρος Αραχωβίτης, Γιάννης Γκιόλας, Γιώργος Παπαηλιού και Αλέξης Χαρίτσης καταθέτουν προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Αναφορά έγγραφο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το οποίο ζητούν την άμεση ενίσχυση και αύξηση των οργανικών θέσεων για το 2021.Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς, έτσι όπως μας κοινοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ :

«Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Αύξηση οργανικών θέσεων και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Οι  βουλευτές Περιφέρειας Πελοποννήσου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.κ. Γιώργος Ψυχογιός, Σταύρος Αραχωβίτης, Γιάννης Γκιόλας, Γιώργος Παπαηλιού,Αλέξης Χαρίτσης και ο βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής  Χρήστος Σπίρτζης καταθέτουν  ως Αναφορά το με αριθμ.πρωτ. 08/8.2.2021 έγγραφο  της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου, με το οποίο ζητούν αύξηση των οργανικών θέσεων για το έτος 2021

Σύμφωνα με το έγγραφο σύμφωνα με  την τελευταία κατανομή οργανικών θέσεων έτους 2020, μετά την ψήφιση του ν. 4662 /7-2-2020 αλλά και των μεγάλων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν, οι Νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου φαίνεται να αδικήθηκαν.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρείται δύσκολη λόγω του ανάγλυφού της, των καιρικών συνθηκών εκδηλώνοντας μεγάλες πυρκαγιές σε τεράστιες δασικές εκτάσεις.   Οι υπηρεσίες που βρίσκονται πάνω στο κεντρικό άξονα του αυτοκινητοδρόμου ΜΟΡΕΑΣ (Μελιγαλάς, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος) είναι αυτές που αποστέλλουν πρώτες οχήματα σε πυρκαγιές όλης της Περιφέρειας σύμφωνα με τις εντολές του ΠΕ.Κ.Ε.Οι υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να στελεχωθούν με περισσότερα  άτομα ,για να μπορούν να υλοποιούν τον καθημερινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου εύκολα και όχι  με (πρόσθετα, επιφυλακές).

Η δημιουργία των ΔΙ.Π.Υ.Ν. παρόλο που δεν έχουν στελεχωθεί ακριβώς στο 100% έχουν μειώσει την δύναμη των εκάστοτε τοπικών υπηρεσιών και σε συνδυασμό με την μείωση των οργανικών θέσεων στο Νομό από την προηγούμενη κατανομή, θα δημιουργηθούν περισσότερα κενά .

Κατόπιν των ανωτέρω, και εν όψει της ανάρτησης των οργανικών  θέσεων για το έτος 2021 ζητούν  την αναβάθμιση των Π.Υ & Π.Κ.   με την ταυτόχρονη αύξηση της δύναμης σε προσωπικό.

Επίσης ζητούν τη σωστή και δίκαιη μεταχείριση όλων των Πυροσβεστών αφού με την  περσινή ανάρτηση του πίνακα των μορίων είχαν διαπιστωθεί αρκετά λάθη ανάμεσα σε συναδέλφους ιδίων εκπαιδευτικών σειρών, ακόμα και μετά τις ενστάσεις που κάποιοι βρέθηκαν με  λιγότερα ακόμη μόρια από την αρχική ανάρτηση.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν(1):  Το με Α/Π 08/08.02.2021 έγγραφο ΕΥΠΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΕΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΓΚΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ