Ο Γιώργος Ψυχογιός συνυπέγραψε ερώτηση στη Βουλή για  δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών

Στην Κοινοβουλευτική παρέμβαση που πραγματοποίησαν 30 βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ – Π-Σ,  συμμετείχε και ο βουλευτής του νομού μας Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτοντας  σχετική Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Υγείας με την οποία θέτουν το πολύ σημαντικό ζήτημα της  δωρεάν χορήγησης  self-tests  σε  εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Φροντιστήρια και  Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Στην Ερώτηση τους οι  βουλευτές, όπως έγινε γνωστό, επισημαίνουν τα εξής:

” Καμία πρόβλεψη για δωρεάν χορήγηση self-tests σε περίπου 65 χιλ. εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών δεν περιλάμβανε η ΚΥΑ για τους όρους λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας μετά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

-Λόγω του αποκλεισμού τους από τη ρύθμιση  οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό καλούνται να επιβαρυνθούν με ένα ακόμη έξοδο, το οποίο περιλαμβάνει την αγορά δύο self-tests εβδομαδιαίως καθώς και των προβλεπόμενων μέσων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.λ.π)

– Εξάλλου, σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ζήτησε την επέκταση της πρόβλεψης για δωρεάν self-tests και στους εργαζομένους σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ερωτήθηκαν οι Υπουργοί αν προτίθενται να συμπεριλάβουν τους εργαζομένους Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών στους δικαιούχους δύο δωρεάν self-tests  εβδομαδιαίως, για λόγους καλύτερης τήρησης του μέτρου, αλλά και στήριξης του εισοδήματος τους.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ