Ο Γιώργος Ψυχογιός συνυπογράφει ερώτηση για τον “αποκλεισμό χιλιάδων παραγωγών απο την Ειδική Ενίσχυση”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη  Βορίδη, κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής  του νομού μας  Γιώργος Ψυχογιός, με θέμα «Εκτός του Μέτρου 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί».
Αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Για πολλοστή φορά ο αγροτικός κόσμος γίνεται το θύμα από τις αμέτρητες πλέον αστοχίες και το επιτελικό «μπάχαλο» που χαρακτηρίζει όλες τις δράσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που πρόχειρα, βιαστικά και χωρίς πυξίδα, υλοποιούν.
Πρώτα είχαμε την παράλειψη των ποικιλιών, με αποτέλεσμα οι ελαιοπαραγωγοί να μην βρίσκουν τις παραδοσιακές ποικιλίες λαδολιάς ή διπλής κατεύθυνσης που καλλιεργούν εδώ και αιώνες στις περιοχές τους. Μαζί με αυτό πήγαινε και ο αποκλεισμός βρώσιμων ποικιλιών ελιάς όπως η Καλαμών.
Ταυτόχρονα, είχαμε τον αποκλεισμό χιλιάδων κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που με μια παντελώς λανθασμένη προσέγγιση του ΥπΑΑΤ είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με βάση τα εισοδήματα του 2019, μόνο έως το τέλος Αυγούστου, ενώ από τον Σεπτέμβρη χάνουν αυτή την ιδιότητα μόνο και μόνο για την συγκεκριμένη ενίσχυση!
Το Υπουργείο επιλέγει να αποκλείσει όσους δήλωσαν μέσα στο έτος 2020 ως κύρια επαγγελματική ιδιότητα αγρότες, παρότι δεν είναι ετερο-επαγγελματίες, αλλά και τις περιπτώσεις αγροτών που είχαν μισθωτές υπηρεσίες ή ενοίκια και ζημιές στην αγροτική τους δραστηριότητα, τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που δεν είχαν κάνει εγγραφή στο ΜΑΑΕ, τους νεοεισερχόμενους νέους αγρότες που δεν έχουν προλάβει να εγγραφούν στο μητρώο και πολλές άλλες περιπτώσεις.
Μετά τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ βαδίζει τυφλωμένη από την αλαζονεία της επιτελικής διαχείρισης, χωρίς καμία γείωση στην ελληνική πραγματικότητα, τις συνθήκες παραγωγής και τα πραγματικά προβλήματα.

Αν όμως η ηγεσία του ΥπΑΑΤ πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίζει να ζει σε επιτελική νιρβάνα, εκτός πραγματικότητας, εμείς οι 42 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας τα πραγματικά προβλήματα από τους ελαιοπαραγωγούς, καταθέσαμε την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητώντας, πρώτα και κύρια, να ξεχάσουν τις ασφυκτικές προθεσμίες που δεν φτάνουν ούτε για να διορθώσουν τα άπειρα λάθη και αστοχίες της πρόσκλησης -πόσο μάλλον να ολοκληρωθούν κακήν κακώς οι αιτήσεις των ελαιοπαραγωγών που δουλεύουν αυτόν το καιρό για την ελαιοσυλλογή.

Ζητάμε ακόμα, αν δεν επαρκούν τα χρήματα, για να αποζημιώσουν όλους ανεξαίρετα τους ελαιοπαραγωγούς βρώσιμων, διπλής και ελαιοποιήσιμων ποικιλιών ανά τη χώρα, να εξετάσουν την αύξηση του προϋπολογισμού και να ξεκινήσουν μια σωστή, διαφανή και δίκαιη νέα διαδικασία που να μην καταλήξει, εκτός από πιθανό κίνδυνο για την υγεία, σε ένα ακόμη φιάσκο, αφήνοντας χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς χωρίς την δικαιούμενη ειδική ενίσχυση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ