Ο Γ. Γκιώνης μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για την Ευρωπαϊκή διοργάνωση beach volley, τον τουρισμό , τα έργα που “θωρακίζουν” τον δήμο του και τις …εκλογές

Συνέντευξη στην hmerisiakorinthou.gr

Το Λουτράκι επιταχύνει και «σηκώνει σκόνη»

Μιλήσαμε σήμερα με τον Δήμαρχο Λουτρακίου  – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων  κ. Γιώργο Γκιώνη για την Ευρωπαϊκή διοργάνωση beach volley νέων που θα πραγματοποιηθεί 1-4 Σεπτεμβρίου στην παραλία Λουτρακίου, αλλά και για την πορεία του τουρισμού, καθώς και για τα τόσο απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.Ο Δήμος προετοιμάζεται για αυτή την μεγάλη αθλητική διοργάνωση αλλά δεν είναι η πρώτη φορά….σε κάθε διοργάνωση παίρνει τα εύσημα .  Παράλληλα “τρέχει” διάφορα θέματα του δήμου και έργα σημαντικά όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση. Ο τουρισμός δε, είναι για αυτόν ένα πολύ δυνατό “Χαρτί”….

Ερώτηση : Το Λουτράκι αναλαμβάνει πάλι την πανευρωπαϊκή διοργάνωση beach volley νέων. Τι ακριβώς πρόκειται να γίνει;

Δήμαρχος: Μετά από 14 χρόνια φιλοξενούμε και πάλι αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Συνολικά θα λάβουν μέρος 71 χώρες. 35 χώρες με τις ομάδες των κοριτσιών και 36 χώρες με τις ομάδες των αγοριών.  Αυτό για το δήμο μας σημαίνει καταρχήν τεράστια διαφήμιση αφού ο αγώνας έχει πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον και πολλά μάτια θα στραφούν προς την πόλη του Λουτρακίου εκείνες τις μέρες. Επίσης σημαίνει σημαίνει πάρα πολλές διανυκτερεύσεις γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι 70 χώρες και κάθε ομάδα αποτελείται από αρκετά άτομα . Δεν είναι μόνο οι αθλητές είναι γιατροί προπονητές και τα λοιπά. Στη διοργάνωση συμμετέχει και η χώρα μας με τρεις ομάδες γυναικείες και τρεις ομάδες ανδρικές. Θα είναι μία πολύ καλή τονωτική «ένεση» αρχές Σεπτεμβρίου λίγο πριν την έναρξη του ράλι Ακρόπολις για το δήμο μας.

Ερώτηση : Πώς βλέπετε την τουριστική κίνηση στο Λουτράκι φέτος;

Δήμαρχος: Υπάρχει κίνηση και τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Εξάλλου όλη η κίνηση θα τονωθεί αφού ανοίγουν -ανακαινίζονται και ξανά ανοίγουν- τέσσερα με πέντε μεγάλα ξενοδοχεία. Ένα στους Αγίους Θεοδώρους το οποίο ξεκίνησε ήδη και άλλα τρία περιμένουμε να ανοίξουν εδώ στο Λουτράκι.

Ερώτηση : Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για τη σύμβαση που υπογράψατε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διευθέτηση ρεμάτων και τα αντιπλημμυρικά έργα;

Δήμαρχος: Έχουμε υπογράψει δύο συμβάσεις η μία είναι για 24 εκατομμύρια  € και αφορά τα τρία ρέματα στο Λουτράκι, έχει δημοπρατηθεί και περιμένουμε την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου. Αυτή αφορά τα τρία ρέματα του Λουτρακίου τα οποία δεν έβγαιναν στην παραλία μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το ρέμα που υπάρχει στους Ταξιάρχες, το δεύτερο είναι αυτό που βγαίνει λίγο μετά τις δίδυμες πολυκατοικίες και δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στον κεντρικό δρόμο και τέλος είναι το ρέμα στου Πρατη.  Η δεύτερη η σύμβαση είναι ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα πρέπει να είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Πελοπόννησο, μπορεί και στην Αττική που πήραμε τόσα χρήματα για αντιπλημμυρικά διότι είχαμε έτοιμες μελέτες. Αυτά είναι 8 ρέματα συνολικά και θα γίνουν εκβαθύνσεις, εξορύξεις, αποζημιώσεις. Είναι έργα που πρέπει να γίνουν γιατί τα τελευταία χρόνια ζούμε πολύ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα οπότε τα ρέματα χρειάζεται να είναι έτοιμα να δεχθούν περισσότερο νερό αν χρειαστεί.

Ερώτηση : Στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα συμμετάσχετε;

Δήμαρχος: Είναι ναι πολύ νωρίς ακόμη. Έχουμε 15 16 μήνες μέχρι τις εκλογές. Τότε θα μαζευτούμε με την ομάδα και θα πάρουμε αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ