Ο Γ. Ψυχογιός και άλλοι 47 συνάδελφοί του ρωτούν τον Υπουργό Υγείας για τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του Ε.Σ.Υ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες , μαζί με άλλους 47 βουλευτές/τριες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -ΠΣ, ο Γιώργος Ψυχογιός σχετικά με τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ. Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

“Όπως σημειώνεται στην Ερώτηση, για πρώτη φορά μετά από χρόνια οφείλονται εφημερίες ενός τριμήνου. Απλήρωτες επίσης παραμένουν οι υπερωρίες και εξαιρέσιμα και των άλλων εργαζομένων στο ΕΣΥ για το ίδιο διάστημα.

Οι δικαιολογίες που επιστράτευσε ο κ. Πλεύρης στη Βουλή προκειμένου να εξηγήσει την καθυστέρηση είναι ανυπόστατες.

Επικαλέστηκε την ανάγκη κατάθεσης τροπολογίας, ώστε να πληρωθούν και οι εφημερίες στα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ είναι γνωστό πως αυτά λειτουργούν εδώ και δυόμισι χρόνια, συνεπώς υπήρχε επαρκέστατος χρόνος να διευθετηθεί όποιο ζήτημα υπήρχε στην καταβολή εφημεριών.

Μετά τα παραπάνω ζητάμε άμεσες απαντήσει και ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο:

Πότε προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να εκταμιεύσει κονδύλια για τις εφημερίες του 2ου τριμήνου και αν σκοπεύει να ακολουθήσει την ίδια τακτική καθυστερήσεων για τις εφημερίεςτου 3ου τριμήνου;

Σκοπεύει να επαναφέρει το ποσοστό 15% στις πρόσθετες εφημερίες, αφού η πανδημία συνεχίζεται εμφανίζοντας έξαρση εν μέσω θέρους;

Πότε προτίθεται να καταβάλει την επιπλέον αμοιβή στις εφημερίες συγκεκριμένων ειδικοτήτων, την οποία το ίδιο το Υπουργείο νομοθέτησε το Νοέμβριο του 2021;!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ