Ο Γ. Ψυχογιός συνυπέγραψε ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εργασίας για τους δικηγόρους

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσαν λίγες ημέρες πριν τελειώσει το 2020 , 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΚΟ Θεόφιλου Ξανθόπουλου και θέμα: «Μέτρα στήριξης των δικηγόρων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση». Μεταξύ των Βουλευτών και ο Γιώργος Ψυχογιός.

Στην ερώτηση , όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και στην προσωπική σελίδα του Γ. Ψυχογιού το F , οι βουλευτές, μεταξύ άλλων, σημειώνουν:

– «Το γεγονός ότι τα δικαστήρια της χώρας και συνδεόμενες με αυτά, δικαστικές και δημόσιες υπηρεσίες είτε ανέστειλαν τη λειτουργία τους είτε λειτουργούν μερικώς από τον περασμένο Μάρτιο, έχει δημιουργήσει εξ αντικειμένου, λόγω της μείωσης δραστηριότητας, σοβαρά επαγγελματικά προβλήματα στη μεγάλη πλειοψηφία ιδίως των σκληρά μαχόμενων δικηγόρων.

– Μάλιστα η συρρίκνωση της επαγγελματικής ύλης είναι τόσο μεγάλη, ώστε πολλοί δικηγόροι, ιδίως οι νέοι, να δυσκολεύονται, πλέον εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, να διατηρήσουν ανοικτά τα γραφεία τους και να εξυπηρετήσουν τις βασικές υποχρεώσεις τους.

– Μάλιστα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ζητά, μεταξύ άλλων από την κυβέρνηση:

– την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για το μήνα Δεκέμβριο 2020, στο ύψος που έχουν λάβει πληττόμενοι κλάδοι.

– Την άμεση καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 σε όλους τους δικαιούχους δικηγόρους, ύψους 400 ευρώ.

– Την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων, μέσω του 5ου και του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με βάση τη μείωση του εισοδήματος κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 και χωρίς κανένα συμψηφισμό με το ποσό που έλαβαν οι δικαιούχοι κατά τον 4ο κύκλο αυτής. Στις περιφερειακές ενότητες, που έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες αυξημένου κινδύνου, δεν θα πρέπει να ισχύει η μείωση του εισοδήματος κατά 20%, όπως ισχύει και για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία.

-Την αναστολή των τρεχουσών ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί

  1. Εάν προτίθενται να στηρίξουν εμπράκτως τους δικηγόρους που έχουν πληγεί καίρια από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και τον περιορισμό της δικαστηριακής ύλης, μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας
  2. Ποια άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης σκοπεύουν να λάβουν, ιδίως όσον αφορά την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και την αναστολή των τρεχουσών ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων τους;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ