Ο Δήμος Κορινθίων τίμησε τον Ήρωα της Επανάστασης του 1821 Νικήτα Σταματελόπουλο ή Νικηταρά στο Χιλιομόδι

Ημέρα γιορτής σήμερα στο Χιλιομόδι. Ο Δήμος Κορινθίων τίμησε τον Ήρωα της Επανάστασης του 1821 Νικήτα Σταματελόπουλο ή Νικηταρά. Πραγματοποιήθηκαν, όπως είχαν προγραμματιστεί οι εορταστικές εκδηλκώσεις για τον θάνατό του . Προηγήθηκε γενικός Σημαιοστολισμός , φωταγώγηση τις βραδινές ώρες των παραπάνω καταστημάτων, έπαρση της Σημαίας στο χώρο εμπρός από τον ανδριάντα του ήρωα ΝΙΚΗΤΑΡΑ στον ομώνυμο λόφο, ενώ έγινε σήμερα το πρωϊ η δοξολογία στο παρεκκλήσι της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο λόφο ΝΙΚΗΤΑΡΑ, όπως και η επιμνημόσυνη δέηση.
Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον  Υφυπουργός Χρίστο Δήμα,  τους Βουλευτές του νομού, τον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Κορινθίων, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κορίνθου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χιλιομοδίου και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν ο χαιρετισμός εκ μέρους του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων – Αγωνιστών 1821 από τον  απόγονο του Νικηταρά, Νικήτα – Στέφανο Σταματελόπουλο και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας  από την  Ιστορικό – Αρχαιολόγο κ. Σταυρούλα Σμυρναίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ