«Ο διατροφικός τομέας είναι το καλάθι για να βάλουμε τα αυγά, πέραν του τουρισμού»

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού, χαρακτήρισε  το 2021 χρονιά-σταθμό για το Υπουργείο .

«Βασικά εργαλεία αποτελούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και τα κονδύλια της μεταβατικής περιόδου της νέας ΚΑΠ», είπε η  κ. Αραμπατζή επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η κρίση του κοροναϊού απέδειξε περίτρανα ότι ο διατροφικός τομέας είναι το καλάθι για να βάλουμε τα αυγά, πέραν του τουρισμού. Γιατί είναι αυτός που, όπως επιβεβαιώνεται από την έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη, είναι νευραλγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, με την προστιθέμενη αξία του να ανέρχεται στο 6,6% του ΑΕΠ έναντι 3,5% του ευρωπαϊκού μέσου όρου».

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  είπε ακόμη :  «Η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδείχθηκε στα νερά του Αιγαίου, στο έδαφος του Έβρου και στην διαχείριση του κοροναϊού σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο. Μια κυβέρνηση που συνδυάζει την διαχειριστική επάρκεια, την επιτυχή επιφυλακή σε πολλαπλά μέτωπα με τον ξεκάθαρο, μεταρρυθμιστικό, αναπτυξιακό και φιλοεπενδυτικό προσανατολισμό, την κοινωνική ευαισθησία με τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα. Το αποδεικνύουν η πολύπλευρη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων με 24 δις το 2020 και άλλα 7,5 για το 2021, η ουσιαστική μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

—ΦΩΤΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ