Ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων τιμά τον αγώνα του 1821 και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση με το δικό του μήνυμα  

Το δικό μήνυμα στέλνει ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου του 1821 και των 200 χρόνων από τη έναρξη της Επανάστασης. Ένα μήνυμα διαχρονικό και διδακτικό:  

 «Ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων , ως Θεσμικός φορέας της εκπροσώπησης της τοπικής επιχειρηματικότητας , τιμά τον Εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821 καθώς την συμπλήρωση φέτος των 200 χρόνων από την επανάσταση.

Σήμερα με την συμπλήρωση των 200 χρόνων απ΄ την έναρξη του αγώνα για την ελευθερία της Πατρίδας απ’ την τουρκική σκλαβιά , οι συνθήκες της πανδημίας δυστυχώς δεν επιτρέπουν σε όλη την χώρα να γιορτάσει,  με την αρμόζουσα λαμπρότητα όπως τα προηγούμενα χρόνια, την Εθνική γιορτή και την επέτειο των 200 χρόνων που συμπληρώνονται φέτος από την επανάσταση του 1821. 

 Είναι μέγιστη η αξία του αγώνα του 1821 γιατί αρχίζει το τέλος της πολυετούς σκλαβιάς της χώρας , μιας πολυετούς σκλαβιάς που οι ολέθριες  συνέπειες της δεν περιορίστηκαν μόνο στον τομέα της ελευθερίας , αλλά επεκτάθηκαν σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης καθημερινής δραστηριότητας. 

   Ειδικά οι ολέθριες συνέπειες της πολυετούς σκλαβιάς τόσο  στον τομέα των γραμμάτων-παιδείας  και του πολιτισμού ( με την ευρεία  έννοια )  , όσο και στον τομέα της οικονομίας  όπου συντέλεσαν καθοριστικά στο να χαθεί « το τραίνο της εξέλιξης » από την χώρα μας , αφού τα  χρόνια που άλλα κράτη με την ελευθερία που είχαν έβαζαν θεμέλια για την οικονομική , τεχνολογική και βιομηχανική εξέλιξη τους , οι πρόγονοι μας  πολεμούσαν  για την ελευθερία και την σταδιακή προσάρτηση των υπολοίπων εδαφών που σταδιακά απελευθερώνονταν ! 

Είναι ηθικό χρέος – ηθικό καθήκον  του κάθε Έλληνα να διαφυλάττει την ιστορική μνήμη και τον σεβασμό των αιματηρών θυσιών για την λευτεριά ως απαραίτητο στοιχείο της διαχρονικής παρουσίας του Έθνους μας , καθώς και την διαχρονική υποχρέωση κάθε γενιάς Ελλήνων με κάθε κόστος να διαφυλάττουν την Πατρίδα ελεύθερη όπως την παρέλαβαν από την προηγούμενη γενιά , για να την παραδώσουν στην επόμενη γενιά Ελλήνων .

Τιμή και Δόξα στους αγωνιστές του 1821 !

Τιμή και Δόξα σε όσους παρέλαβαν την σκυτάλη της έναρξης της επανάστασης το 1821 στην Πελοπόννησο και συνέχισαν με τον ένοπλο  αγώνα για την απελευθέρωσης και των υπολοίπων γεωγραφικών περιοχών της χώρας , που σταδιακά απέκτησαν την ελευθερία τους .

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και αποτίουμε  τον σεβασμό μας σε όσους πάνω απο την αξία της ζωή τους , έβαλαν την αξία της Ελευθερίας  του ΕΘΝΟΥΣ  και γίνηκαν … «χελιδόνια»  για να φέρουν την πάντα …ακριβή …” Άνοιξη ” !

                                                           ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ !

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου :

Νικόλαος Θεοδοσάκης» . 

Άγιοι Θεόδωροι 21.3.2021»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ