Ο.Ε.ΕΣ.Π : “Πρέπει να διαμορφωθεί ένα  «καλό» κλίμα στην αγορά προκειμένου να βελτιωθεί η καταναλωτική ψυχολογία και να  επανέλθει το ενδιαφέρον των καταναλωτών”

Για τη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου,  Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Κόρινθο η Ομοσπονδία αναφέρει σε δελτίο Τύπου:

«Διευρυμένο συνήλθε το Σαββατοκύριακο, 4 & 5 Δεκεμβρίου 2021, το νέο Διοικητικό  Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου,  Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.). Η συνεδρίαση έλαβε  χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» στην Αρχαία Κόρινθο με  παρευρισκόμενους πολιτικούς, τοπικούς και παραγωγικούς φορείς, μεταξύ των οποίων: ο  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας  Αναστάσιος Γκιολής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Π.Ε. Κορινθίας Χαρίλαος Βυτινιώτης, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, ο Α’  Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας Σωτήρης Μουρίκης και ο Γενικός Γραμματέας  Επιμελητηρίου Κορινθίας Δημήτρης Σουφρίλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου  Κορινθίων από τον συνδυασμό Πνοή Δημιουργίας Μαρίνος Κονδύλης, ο επικεφαλής της  Κορινθιακής Αμφικτυονίας του Δήμου Κορινθίων Παναγιώτης Μεταξάς, ο Τοπικός  Σύμβουλος της Αρχαίας Κορίνθου Ιωάννης Τσέλιος, η Γραμματέας της Ελεγκτικής Επιτροπής  της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Αναστασία Λάμπου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου  Βραχατίου Ευάγγελος Τσάκωνας, το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου  Παναγιώτης Σπύρου, ο αντιπρόσωπος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. Νικόλαος Θεοδοσάκης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου  Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ¨Η Τριήρης¨ (Σ.Ε.Α.Κ.).

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Κ. αναφέρθηκε στα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν στην Αρχαία Κόρινθο και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους φορείς να  επιλυθούν άμεσα προκειμένου να υπάρξει οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη στην  περιοχή. Έπειτα από την πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε και την κατάθεση απόψεων  όλων των συμμετεχόντων, η Ο.Ε.ΕΣ.Π αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα με αποδέκτες όλους  τους φορείς που καθυστερούν την ανάπτυξη και δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και το  όραμα για την Αρχαία Κόρινθο. Αποφάσισε, επίσης, την έκδοση ψηφίσματος και για το  αίτημα του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρων σχετικά με την αύξηση  των δημοτικών τελών που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων μόνο για την πόλη των Αγ. Θεοδώρων. Είναι παράξενο πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιβαρύνουν κι άλλο τις  επιχειρήσεις σε μια δύσκολη εποχή.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς επεσήμανε ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένα  «καλό» κλίμα στην αγορά προκειμένου να βελτιωθεί η καταναλωτική ψυχολογία και να  επανέλθει το ενδιαφέρον των καταναλωτών να προσέλθουν στις επιχειρήσεις απρόσκοπτα. Επίσης υπογράμμισε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει να υπάρξει πραγματική στήριξη στις  μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενόψει και της έναρξης καταβολής των δόσεων των επιστρεπτέων προκαταβολών αλλά και εξαιτίας της εκρηκτικής αύξησης των τιμών στα  εμπορεύματα και την ενέργεια.

Στη λήξη της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής καθώς και ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ¨Η Τριήρης¨ (Σ.Ε.Α.Κ.) κ. Γεώργιος  Παπαμιχαήλ προσέφεραν στον Πρόεδρο της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιο Βαγενά, αναμνηστικά δώρα ως ένδειξη αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον  Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου ¨Η Τριήρης¨ (Σ.Ε.Α.Κ.) κ. Γεώργιο Παπαμιχαήλ καθώς και όλο το Δ.Σ. του αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αναστάσιο Γκιολή για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών  του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές  τους.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ