Ο Ιανουάριος μας “θυμίζει” πως βρισκόμαστε στην “καρδιά” του Χειμώνα – Πολικό ψύχος αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας

Ο Ιανουάριος μας “θυμίζει” πως βρισκόμαστε στην “καρδιά” του Χειμώνα . Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα μας. Για την ακρίβεια ήδη έχει ξεκινήσει με χαμηλές θερμοκρασίες. Θα ακολουθήσουν όμως , σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ,  πολικές θερμοκρασίες και χιόνια τα επόμενα 24ωρα.

Το πρώτο καιρικό σύστημα αναμένεται να μας επηρεάσει από το Σάββατο και το δεύτερο, που θα είναι και πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα. Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι έντονες καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι, οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και φυσικά πυκνές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες. Η ψυχρή μάζα που έρχεται από τα βόρεια θα «χτυπήσει» από το απόγευμα της Παρασκευής αρχικώς τη Βόρεια Ελλάδα. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, η μάζα ψύχους θα έχει κατέβει σχεδόν μέχρι τις Κυκλάδες, ενώ Κυριακή μεσημέρι θα έχει φτάσει στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το δεύτερο κύμα ψύχους θα είναι έντονο και θα γίνει αισθητό Δευτέρα προς Τρίτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ