Ο κορωνοϊός βάζει περιορισμούς στο πέταγμα του χαρταετού και τον εορτασμό της Καθαρής Δευτέρας – Ποιά μαγαζιά είναι ανοιχτά σήμερα

Η Καθαρή Δευτέρα φέτος δεν θα εορτασθεί  ελεύθερα όπως  τις άλλες χρονιές , αφού ο κορωνοϊός και τα αυξημένα κρούσματά του έχουν θέσει  πολύ αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις προς αποφυγή μεγαλύτερης διάδοσης . Τα περιοριστικά μέτρα, ειδικά στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», δηλαδή σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Κορινθία,  θα ισχύσουν κανονικά.

Τον χαρταετό  θα μπορείτε να τον πετάξετε εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους. Με τον κωδικό 6 και μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο θα επιτρέπεται να πάτε να τον πετάξετε τον χαρταετό.

Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα  σήμερα αλλά, όπως και πέρυσι, ανοιχτά θα είναι τα ιχθυοπωλεία και οι φούρνοι. Θα λειτουργούν κανονικά, επίσης, τα μίνι μάρκετ και οι λαϊκές αγορές.

Επίσης ισχύουν τα παρακάτω :

– Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

– Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

– Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ