Ο κορωνοϊός δεν θα εμποδίσει τους νέους αγρότες να καταρτιστούν – Με τηλεκατάρτιση  θα προχωρήσει το Μέτρο  1 «Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης του ΠΑΑ 2014 -2020»

Δια ζώσης γίνονταν πριν ξεσπάσει η πανδημία τα προγράμματα κατάρτισης των νέων αγροτών , προσφέροντας πολύ σημαντικές γνώσεις και εργαλεία . Τώρα όμως, λόγω των περιοριστικών μέτρων ,  η συμμετοχή τους θα γίνεται μέσω τηλεκατάρτισης . Έτσι λύνεται το πρόβλημα για το ΠΑΑ 2014-2020 . Σχετική απόφαση που  υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Οικονόμου, αφορά την  2η τροποποίηση της Απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τίτλο: «Πλαίσιο Εφαρμογής της Δράσης 1.1.1. «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Μέτρου 1 «Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης του ΠΑΑ 2014 -2020».

Μέσω της νέας τροποποίησης της υπουργικής απόφασης  θα είναι δυνατή η  συμμετοχή των νέων αγροτών σε αντίστοιχο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, με σκοπό να διδαχτούν τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες για την τεκμηρίωση της επαγγελματικής τους ικανότητας και επάρκειας στον πρωτογενή τομέα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωσή του προγράμματος και η αποπληρωμή των δικαιούχων.

Η τροποποίηση της απόφασης  αφορά περίπου 5.000 νέους αγρότες, ενώ το συνολικό μέγεθος της δαπάνης ανέρχεται περίπου στα 4.875.000  ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ