Ο πρώτος τόμος από τα πρακτικά του Συνεδρίου ” Η Βόχα στον χρόνο” που είχε γίνει πέρσι, παρουσιάζεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Παρουσιάζεται την προσεχή Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην “Ανέλιξη” ο πρώτος τόμος από τα πρακτικά του Συνεδρίου που είχε γίνει με θέμα “Η Βόχα στον χρόνο” και αφορά την ιστορία της περιοχής. Ο Δήμος Βέλου – Βόχας αναφέρει σχετικά με την παρουσίαση:

“Η Βόχα, η μεγάλη πεδιάδα μεταξύ Κορίνθου και Σικυώνος, έγινε γνωστή με αυτήν την ονομασία κατά την οθωμανική περίοδο. Παροιμιώδης από τα αρχαία χρόνια για την πολιτική της σημασία και οικονομική της ευμάρεια, ελάχιστα είχε απασχολήσει μέχρι σήμερα την ιστορική έρευνα και παρέμενε μία “terra incognita” για την επιστημονική βιβλιογραφία.

Πριν από έναν περίπου χρόνο, ο δήμος Βέλου-Βόχας και το ΝΠΔΔ “Ανέλιξη” στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου ένα μοναδικό συνέδριο με τίτλο «Η ΒΟΧΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» στις εργασίες του οποίου επιχειρήθηκε για πρώτη φορά να ψηλαφιστεί η μακραίωνη ιστορία του τόπου μας.

Αυτές οι εργασίες σήμερα έχουν καταγραφεί και εκτυπωθεί στα Πρακτικά του Συνεδρίου, ένα έργο αναφοράς, για μελλοντική έρευνα σχετικά με την περιοχή αυτή. Ο πρώτος τόμος αυτής της επίπονης προσπάθειας βρίσκεται ήδη στα χέρια μας και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ώρα 5:30 μ.μ. σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του ΝΠΔΔ “Ανέλιξη” απέναντι από το γήπεδο Βραχατίου (παραπλεύρως πρατηρίου AVIN).

Τον Τόμο θα παρουσιάσουν:

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ν. ΔΟΥΛΑΒΕΡΑΣ, τ. Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: Το έργο της Συντακτικής Επιτροπής Έκ δοσης των Πρακτικών του Συνεδρίου «Η ΒΟΧΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ».

ΓΙΩΡΓΟΣ Β. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Τα περιεχόμενα του τόμου των Πρακτικών.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, Φιλόλογος-Αρχαιολόγος–Συγγραφέας: Εντυπώσεις από τον τόμο των Πρακτικών.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του ΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Συντονισμός εκδήλωσης: ΝΑΝΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Διπλ. Πολιτ. Μηχανικός ΜΕng, Γενική Γραμματέας του Δήμου Βέλου-Βόχας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ