Ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας στην “Πολιτεία Καινοτομίας”

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας μας ενημερώνει για την “Πολιτεία Καινοτομίας” μέσα από την σελίδα του στο F :

“Η β’ φάση του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού (ΣΔΙΤ) για την δημιουργία της «Πολιτείας Καινοτομίας» στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, ξεκίνησε την Παρασκευή.
Ο ανταγωνιστικός διάλογος θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες ώστε στο β’ τρίμηνο του 2022 να προκύψει ο ανάδοχος του έργου.
Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκατ. € χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου το ελληνικό δημόσιο αφού το κόστος κατασκευής και λειτουργίας θα αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.
Η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας που δημιουργείται στην Ελλάδα θα είναι ένας φυσικός χώρος όπου ερευνητές, νεοφυείς επιχειρήσεις και τμήματα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) εταιρειών και βιομηχανιών θα δημιουργούν επιχειρηματικές συνέργειες παράγοντας καινοτόμα προϊόντα και Υπηρεσίες προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Το Κέντρο αναμένεται να συμβάλλει στην δημιουργία περισσότερων από 2.500 νέων, ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας για τους επιστήμονες μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ