Ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άσσου : Συζητήθηκαν : Ζημιές στο σταφύλι – μετεωρολογικοί σταθμοί – δράσεις του ΕΣΠΑ – ΕΛ.ΓΑ

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άσσου επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας . Εκεί συζήτησε  για αρκετά θέματα, μεταξύ άλλων για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια και τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή -ειδικότερα στο επιτραπέζιο σταφύλι- αλλά και την ανάγκη να εγκατασταθούν μετεωρολογικοί σταθμοί σε περισσότερα σημεία του Νομού   .

“Αυτό είναι ζήτημα που ήδη έχουμε συζητήσει με την τοπική αυτοδιοίκηση και έχει γίνει και επικοινωνία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική γνώση, επάρκεια και εμπειρία καθώς ήδη λειτουργεί μετεωρολογικούς σταθμούς σε πολλά σημεία ανά την Ελληνική επικράτεια.” δήλωσε ο κος Δήμας και πρόσθεσε: “Επίσης, συζητήσαμε για προοπτικές ανάπτυξης και ενδεχόμενες χρήσης δράσεων του ΕΣΠΑ για την μελλοντική αναβάθμιση των υποδομών του Συνεταιρισμού. Τέλος, σε επικοινωνία που είχα με τον ΕΛΓΑ επιβεβαίωσα πως κλιμάκιο του θα επισκεφθεί άμεσα την περιοχή προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ