Ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας συγχαίρει την Αρχαιολόγο Ζωή Ασλαματζίδου και την ανασκαφική ομάδα για το σημαντικό τους έργο στη Ρωμαϊκή Έπαυλη στο Λουτράκι

O Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας συγχαίρει , μέσω σημερινής ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο F, την Αρχαιολόγο  κα Ζωή Ασλαματζίδου και  όλη την ανασκαφική ομάδα για το σπουδαίο  έργο τους στην περιοχή της Κατουνίστρας , στο Λουτράκι , εκεί όπου έχει βρεθεί Ρωμαϊκή έπαυλη και για ακόμη μια χρονιά σπουδαία ευρήματα. Ο κος Δήμας αναφέρει:
“Για μια ακόμη χρονιά τα ευρήματα στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Έπαυλης Λουτρακίου είναι εντυπωσιακά. Θερμά συγχαρητήρια στην ανασκαφική ομάδα και στην αρχαιολόγο κα Ζωή Ασλαματζίδου.
Η Ρωμαϊκή έπαυλη ήρθε στο φως κατά τις πολυετείς ανασκαφές που ξεκίνησαν το 1996, κοντά στο Λουτράκι, στη θέση Κατουνίστρα. Το πολυτελές συγκρότημα χρονολογείται στον 2ο αιώνα μ.Χ, είχε θέα τον Κορινθιακό και διάθετε εντυπωσιακό λουτρό.
«Η ανάδειξη της ιστορικότητας του Νομού μας συμβάλλει, πέραν της τουριστικής αξιοποίησης προς όφελος της κοινωνίας μας, στην γνώση και την μελέτη του πολύ σημαντικού, ανά τους αιώνες, παρελθόντος της Κορινθίας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ