Πάπας Φραγκίσκος: «Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και κόσμος όλος, θα ήταν λιγότερο σοφοί, χαρούμενοι και ευτυχείς»

Την Λέσβο  επισκέπτεται σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος ο οποίος πραγματοποιεί από χθες, επίσκεψη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μεταβεί στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων.

O Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα συνοδεύεται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενώ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα τους υποδεχθεί στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, στο Καρά Τεπέ. Χθες, ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου .

Σε δηλώσεις του ο Πάπας τόνισε μεταξύ άλλων πως : «Στην Αθήνα ο άνθρωπος αντιλήφθηκε ότι είναι ένα πολιτικό ον, εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία και στη συνέχεια έβαλε τα θεμέλια για να χτιστεί ένα κοινό σπίτι, η Ευρώπη». «Χωρίς την Αθήνα και χωρίς την Ελλάδα, η Ευρώπη και κόσμος όλος, θα ήταν λιγότερο σοφοί, χαρούμενοι και ευτυχείς» για να προσθέσει ότι «από εδώ διευρύνθηκαν οι ορίζοντες της ανθρωπότητας».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλιματική αλλαγή, στην πανδημία, στην εκτεταμένη φτώχεια αλλά και στη μετανάστευση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ