Πέντε ελαφρύνσεις εξετάζει η κυβέρνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα

Επίδομα θέρμανσης , επιδότηση των στεγαστικών δανείων, αναδρομικά για τους κληρονόμους των συνταξιούχων,  4η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής , «πάγωμα» της εισφορά αλληλεγγύης. Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζονται από την κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα και αναμένεται να ανακουφίσουν χιλιάδες νοικοκυριά.

Το φετινό επίδομα θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει να δίνεται στα νοικοκυριά από τον Νοέμβριο . Πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών είναι να επιδοτήσει και την χρήση του φυσικού αερίου.

Αναδρομικά και για κληρονόμους συνταξιούχων: Κανονικά θα λάβουν τα αναδρομικά οι κληρονόμοι των συνταξιούχων εκείνων που δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή. Σύμφωνα με τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου, δικαιούχοι καθίστανται οι νόμιμοι κληρονόμοι κατά το ποσοστό του κληρονομικού δικαιώματός τους.

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Η τελική επεξεργασία των αιτήσεων για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων θα ξεκινήσει μετά το τέλος Οκτωβρίου οπότε εκπνέει και η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων μετά την παράταση που δόθηκε. Στο Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιδοτηθούν τρεις μηνιαίες δόσεις του 2020 ώστε να καταβληθούν μαζεμένα χρήματα στους δικαιούχους.

Επιστρεπτέα προκαταβολή No4: Από τα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσει να υλοποιείται η 4η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά οι εκταμιεύσεις θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Εισφορά αλληλεγγύης: Προς κατάργηση για ένα έτος βαίνει η εισφορά αλληλεγγύης , η οποία επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ από όλες τις πηγές και επιβάλλεται κλιμακωτά επί του ετησίου αυτού εισοδήματος με συντελεστές 2,2%-10%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ