Πέντε νέες Υπηρεσίες στον e-ΕΦΚΑ

Πέντε νέες ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προστίθενται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και στο πλαίσιο της προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ.

Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες παρέχονται προς τους ασφαλισμένους, μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης gov.gr (ενότητα Εργασία και Ασφάλιση, υποενότητα Ασφάλιση) και του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr (ενότητα Ασφαλισμένοι).

Ειδικότερα, κατόπιν πρόσβασης των ασφαλισμένων με τους κωδικούς του TAXIS.net, παρέχεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής έκδοσης/υποβολής των εξής:

1) Βεβαίωσης υποβολής απογραφικής δήλωσης έναρξης ατομικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ σε ασφαλιζόμενους για πρώτη φορά στον e-ΕΦΚΑ ελεύθερους επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

2) Βεβαίωσης υποβολής απογραφικής δήλωσης μεταβολής/προσθήκης/αφαίρεσης ΚΑΔ ατομικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ για ασφαλισμένους στον e-ΕΦΚΑ ελεύθερους επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

3) Αίτησης λήξης της ασφάλισης, λόγω διακοπής ατομικής δραστηριότητας στην αρμόδια ΔΟΥ για ασφαλισμένους στον e-ΕΦΚΑ ελεύθερους επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

4) Βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση στον ΑΣΕΠ και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

5) Βεβαίωση απογραφής μισθωτού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ