Πήραν μία πρώτη γεύση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ που θα γίνει το προσεχές καλοκαίρι στο Λουτράκι

Στο Εστιατόριο “Αχίλλειον” στο Λουτράκι έγινε σήμερα το πρωϊ η  παρουσίαση της προαναγγελίας του ετήσιου ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ,  που η πρώτη διοργάνωσή του θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την εταιρεία τουριστικού marketing Respond On Demand, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου,  υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και  με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης-μελών του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ». Παρών στην εκδήλωση και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος  Γκιώνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης κ.α .

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση του project, σύντομοι χαιρετισμοί και περιγραφή  του φεστιβάλ και των σκοπών του από εκπρόσωπο της διοργανώτριας εταιρείας Respond On Demand.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την υπέροχη γεύση του τοπικού  λαδιού , δηλαδή  Ελαιογνωσία, ενώ ακολούθησε το μεσημέρι   Οινογνωσία και αργότερα έγινε παρουσίαση τοπικού γλυκού.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η πραγματοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όπως: Η συμμετοχή των τοπικών εστιατορίων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων στα δρώμενα του Φεστιβάλ, η αύξηση της επισκεψιμότητας του προορισμού από Ελλάδα και εξωτερικό και η  προβολή του προορισμού επ’ ευκαιρία του Φεστιβάλ με δελτία τύπου στα τουριστικά ΜΜΕ. Τέλος η  ενημέρωση όλων των επιχειρηματιών αλλά και των tour operators που φέρνουν κόσμο στην περιοχή για το φεστιβάλ με online events.

Το Φεστιβάλ θα προβάλλει την περιοχή μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ