Πήραν τις τσάντες ανακύκλωσης με χαρά και διάβασαν με πολύ ενδιαφέρον το φυλλάδιο που τους μοίρασε ο δήμος οι μαθητές του 1ου και 3ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου

Με προσήλωση που θα ζήλευαν και οι μεγάλοι διάβασαν το φυλλάδιο με τις…οδηγίες και άκουσαν με υπομονή τα όσα είχε να τους πει ο Ανδρέας Πανούσης, Μηχανικός Περιβάλλοντος και ειδικός σύμβουλος του δημάρχου. Ο λόγος για τα παιδιά , για τους μαθητές δημοτικών σχολείων στην Κόρινθο που παρέλαβαν πριν από μερικές ημέρες τις τσάντες ανακύκλωσης που τους έδωσε ο δήμος.

Στις σχολικές τους τσάντες έβαλαν και μια «ειδική» γόμα ανακύκλωσης, ένα μικρό αναμνηστικό για την σχολική τους κασετίνα ώστε να θυμούνται συνεχώς την αξία της ανακύκλωσης για τα ίδια, το σχολείο τους, το σπίτι τους, το περιβάλλον και τον πλανήτη! , τονίζει ο δήμος,

Οι μαθητές είναι του 1ου και 3ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου που έφτασαν με τα καπελάκια τους και τα χαμόγελά τους το πρωί της Δευτέρας στην πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη» συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους προκειμένου να συμμετέχουν στην δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση στέλνοντας το μήνυμα της κινητοποίησης σε όλους μας!

Η δράση διήρκησε έως τη μια το μεσημέρι και μοιράστηκαν περίπου 1500 τσάντες ανακύκλωσης συνοδευόμενες από ενημερωτικά φυλλάδια. Οι δημότες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τον υπεύθυνο της δράσης κ.Ανδρέα Πανούση, να λύσουν τυχόν απορίες και να ζητήσουν κατευθύνσεις.

Στόχος του δήμου Κορινθίων είναι η αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και προς τούτο οι δράσεις θα συνεχιστούν με εντονότερους ρυθμούς.

«Ευχαριστούμε πολύ τα δυο σχολεία για την ανταπόκριση τους! Τα παιδιά για τον ενθουσιασμό τους! Τους δασκάλους τους για την περιβαλλοντική φιλοσοφία που διδάσκουν!», αναφέρει ο δήμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ