Παναγιώτης Νίκας:  «Οι μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα» – Συναντήσεις με δύο Υπουργούς

 «Οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα, με τον οποίον συναντήθηκε χθες , Τετάρτη, στην Αθήνα -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ.

Κατά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό, «ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για την κατάργηση της απλής αναλογικής που προωθεί η κυβέρνηση» και ανακοίνωσε πρόσφατα και ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα Περιφέρειες .

Αναφερόμενος δε, επί των μεταρρυθμίσεων στην αυτοδιοίκηση τόνισε ότι αυτές επιβάλλεται να προχωρήσουν ταχύτατα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι με το ισχύον πλαίσιο προκύπτει καθυστέρηση και προκαλείται δυσλειτουργία στο επίπεδο των Περιφερειών.

Ο αναπληρωτής υπουργός, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει γρήγορα η σχετική διαδικασία καθώς υπάρχει σχετική εντολή από τον πρωθυπουργό.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης επισήμανε στον Στ. Πέτσα ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες και σοβαρές αλλαγές όσον αφορά το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Όπως επίσης ανακοίνωσε η Περιφέρεια, ο κος Νίκας θα μεταβεί ξανά στην Αθήνα, την επόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ