Παναγιώτης Πιτσάκης: «Το μέτρο  για την επιχορήγηση  της προμήθειας θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου κινείται προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκεί…»

Τις αδυναμίες του Μέτρου «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, μιλώντας στη ενημερωτική εκδήλωση δράσης που διοργάνωσαν τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου με τη ΔΕΠ  Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πλήθος επιχειρηματιών του κλάδου της εστίασης καθώς και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου.

Όπως διαβάζουμε στη σχετική ενημέρωση από το Επιμελητήριο, ο κ. Πιτσάκης μετέφερε σειρά ερωτημάτων από τους επαγγελματίες της εστίασης και εξέφρασε την άποψη ότι το μέτρο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ύφεση επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης.

Η παρουσίαση έγινε από τον Υπεύθυνο της Δράσης  κ. Γεωργουλόπουλο Ηλία  και ο συντονισμός από τον υπεύθυνο Πληροφόρησης και Δημοσιότητας της ΔΕΠ κ. Γκοτσούλια Βασίλη. Η εκδήλωση ήταν στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ.

 

«Η Δράση έχει συνολική Δημόσια Δαπάνη ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει την επιχορήγηση της προμήθειας από την 01.02.2020 και εντεύθεν και πριν την έγκριση της και πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης ενός θερμαντικού σώματος ανά δέκα (10) τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου ή παραχωρημένου με βάση την αίτηση που έχει υποβάλει ο δυνητικός λήπτης της ενίσχυσης δυνάμει του Άρθρου 65 του Νόμου 4688/2020 και μέχρι 100 ευρώ κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ, με μέγιστο ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση για ένα χώρο εστίασης ανέρχεται σε 5000 €.», αναφέρει ενημερωτικά το Επιμελητήριο για κάθε ενδιαφερόμενο και προσθέτει: Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται και θα αξιολογηθούν ηλεκτρονικά με σειρά προτεραιότητας στη πλατφόρμα https://heating-devices.mindev.gov.gr​ μέχρι την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο Κορινθίας – Περιφερειακό Γραφείο ΔΕΠ – Λάσκα Πένυ,

27410 85986, korinthia@diaxeiristiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ