Παρατείνεται μέχρι τις 14 Ιανουαρίου η προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης – Τα τέσσερα ανακουφιστικά μέτρα για τους πληττόμενους από την πανδημία συνεχίζονται

Με τα παρακάτω τέσσερα μέτρα το Υπουργείο Οικονομικών στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση κατά την περίοδο της πανδημίας. Συγκεκριμένα:

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Το ποσό αυτό δεν συμψηφίζεται με την ενίσχυση που ενδεχομένως έλαβαν οι δικαιούχοι από προηγούμενο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ωστόσο, οι ενισχύσεις από προηγούμενο κύκλο του χρηματοδοτικού σχήματος ενσωματώνονται στον αλγόριθμο, βάσει του οποίου θα υπολογιστεί το ύψος της ενίσχυσης από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Όπως έχει ανακοινωθεί, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και την 30ή/6/2021. Ο κύκλος καλύπτει και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν έως και τον Σεπτέμβριο του 2020. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” (https://www.aade.gr/mybusinesssupport) της ΑΑΔΕ λήγει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, ώστε οι πληρωμές προς τους δικαιούχους να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίδομα Θέρμανσης

Παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης, η οποία έληγε την Δευτέρα 11 /1 , έως την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.

Το Ύψος του επιδόματος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Μείωση ενοικίων

Αφορά την καταβολή από το κράτος του 50% της απώλειας από τη μείωση του μισθώματος μηνός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η πίστωση των αντίστοιχων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων για τον μήνα Νοέμβριο, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021. Για τον μήνα Δεκέμβριο, η καταβολή αναμένεται να γίνει από τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Αναστολή πληρωμών αξιογράφων

Με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, θα χορηγηθούν διευκολύνσεις σχετικά με την πληρωμή αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ