Παρατείνεται το μέτρο επιδότησης ενοικίου για την στέγαση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2018 σε Ίσθμια & Αγίους Θεοδώρους

Παρατείνεται για ακόμα έναν χρόνο το μέτρο επιδότησης ενοικίου / συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης πληγέντων, των οποίων οι κατοικίες υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 , σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών,  για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αφορά στην Π.Ε. Κορινθίας και συγκεκριμένα την Δημοτική Ενότητα Αγίων Θεοδώρων και την Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η παράταση, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση, δόθηκε καθώς “α) εκκρεμεί η οριστική ρύθμιση θεμάτων δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας ορισμένων πληγεισών περιοχών, β) κάποιες πληγείσες περιοχές συμπεριλήφθηκαν στην πρόσφατη αναμόρφωση και ανάρτηση δασικών χαρτών, γ) δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων και λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ