ΠΕΝΤΕ ΟΦΕΛΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

Ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί κάνει πολύ καλό, λένε οι ειδικοί. Για την ακρίβεια κάνει… πέντε καλά στην αρχή της μέρας σας. Είναι γνωστά τα αναντικατάστατα οφέλη του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα οφέλη της επαρκούς ενυδάτωσης είναι πολλά και σημαντικά, μιας και το νερό συμμετέχει στη δομή αλλά και στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, στη σύσταση του αίματος, αλλά και στην προστασία διαφόρων ιστών του σώματος. Τώρα οι επιστήμονες έρχονται να επιβεβαιώσουν πως ένα ποτήρι νερού στην αρχή της μέρας σας μπορεί να σας προσφέρει:                                                                                                            

*Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Όταν πίνετε νερό το πρωί, ενισχύετε την ικανότητα των νεφρών σας να απομακρύνουν τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί ενώ κοιμάστε, ενώ παράλληλα εμποδίζετε τον σχηματισμό πετρών στους νεφρούς.

*Βελτιώνει τη διάθεση

Πίνοντας 1-2 ποτήρια νερό το πρωί θα είστε σε θέση να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Ακόμη και ένα μικρό ποσοστό αφυδάτωσης (1-3%) αυξάνει το αίσθημα κόπωσης, ενώ η επαρκής ενυδάτωση φαίνεται να σχετίζεται με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, διάθεσης και μνήμης.

*Αποτρέπει τον πονοκέφαλο

Η ανεπαρκής ενυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο, με σχετικές μελέτες να υποστηρίζουν ότι η χρόνια αφυδάτωση είναι μια κοινή αιτία των πονοκεφάλων και των ημικρανιών. Το νερό έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τα συμπτώματα πονοκεφάλου στα περισσότερα αφυδατωμένα άτομα σε διάστημα 30 λεπτών έως 3 ωρών. Επίσης, η αφυδάτωση μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωσή σας και να προκαλέσει ευερεθιστότητα, κάνοντας τα συμπτώματά σας να φαίνονται ακόμη χειρότερα. Για να αποφύγετε τους πονοκεφάλους που οφείλονται στην αφυδάτωση, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό μόλις ξυπνήσετε.

*Ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα

 

Συνδυάζοντας την κατανάλωση νερού το πρωί με την κατανάλωση φυτικών ινών, βοηθάτε τη λειτουργία του εντέρου σας.

*Χαρίζει λαμπερό δέρμα

Ειδικά για τις γυναίκες , αυτό είναι πολύ σημαντικό!  Το να πίνετε νερό  το πρωϊ αλλά και όλη την ημέρα πράγματι βοηθάει στη βελτίωση της εικόνας του δέρματός σας. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα σας αποτελείται κατά 30% από νερό, οπότε όταν ο οργανισμός σας αφυδατώνεται το δέρμα τείνει να γίνεται πιο τραχύ και να χάνει την ελαστικότητα και τη ζωντάνια του. Επίσης οι ρυτίδες «βρίσκουν έδαφος» σε ένα αφυδατωμένο δέρμα.

                       

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ