Περίπου 100.000 επιχειρήσεις (130 εκατ. ευρώ)  για την ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού – Αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία άμεσα

Πολλοί είναι οι επαγγελματίες δικαιούχοι που περιμένουν να  ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή της ενισχυμένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού,  εντός του Μαΐου. Η ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού  αφορά περίπου 100.000 επιχειρήσεις (καταβολή 130 εκατ. ευρώ)  που παρέμειναν κλειστές τον Απρίλιο με κρατική εντολή ή για ένα διάστημα (πλην της εστίασης, η οποία ενισχύεται μέσω του προγράμματος παροχής κεφαλαίων κίνησης για την προμήθεια πρώτων υλών).

Ορισμένοι κλάδοι που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: τουρισμός, ξενοδοχεία, θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, παιδότοποι, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων κτλ

Σύμφωνα με  όσα έχουν γίνει γνωστά, τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας , αναμένεται να «τρέξει» η διαδικασία.  Οι επιχειρήσεις αυτές απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

-1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.

-2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.

-4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών, δηλαδή θα κυμαίνονται από 500 έως 2.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ