Περίπου  6,4 δισ. ευρώ σε περίπου 3 εκατομμύρια δικαιούχους μέχρι σήμερα σε προγράμματα στήριξης εργαζομένων και ανέργων

Μέχρι στιγμής, μέσω του προγράμματος στήριξης   εργαζομένων και ανέργων που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτού – που θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται και η πανδημία – έχουν διατεθεί περί τα 6,4 δισ. ευρώ σε περίπου 3 εκατομμύρια δικαιούχους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Όπως αναφέρουν τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα μέτρα   στήριξης περιλαμβάνουν τόσο οριζόντια μέτρα (π.χ. αναστολές συμβάσεων με καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν ή πλήττονται σημαντικά από την πανδημία, πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κλπ.), όσο και στοχευμένα μέτρα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως είναι για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού, του πολιτισμού και οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

Συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων για κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, τα μέτρα για τους εργαζόμενους φτάνουν προς το παρόν τα 4,7 δισ. ευρώ.  Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, τονίζεται πως οι αναστολές συμβάσεων είναι πολύ σημαντικός μηχανισμός διατήρησης θέσεων εργασίας και έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα για την ανάσχεση της ανεργίας, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Επίσης μέσω των διάφορων δράσεων  του Ο.Α.Ε.Δ κατά την περίοδο της πανδημίας έχουν δοθεί 1,5 δισ. ευρώ. Ένας τρίτος πυλώνας του συστήματος στήριξης είναι τα προγράμματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2014-2020, που υλοποιούνται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επίσης υπάρχουν και μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης εντός της πανδημίας, που προσεγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ