Περίφραξη, προτομή του Χαρίλαου Τρικούπη, πεζόδρομος, φωτισμός, πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και φύτευση θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του Ισθμού

Ο Ισθμός θα πάρει επιτέλους την όψη που του αξίζει, μετά από χρόνια εγκατάλειψης . Η εικόνα αυτή που δεν τιμούσε κανέναν και που αποτυπωνόταν στα μάτια και των τουριστών , θα αλλάξει. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δεν αφήνουν περιθώριο για τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζει σε αυτό το μοναδικό έργο, στο μνημείο αυτό όχι μόνο της Ελλάδος αλλά όλου του κόσμου .

Η Περιφέρεια λοιπόν θα αναλάβει την κατασκευή της περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Παράλληλα  έχει προχωρήσει την διαδικασία – έχοντας ήδη έτοιμη την σχετική μελέτη- για την κατασκευή πεζόδρομου στην δυτική πλευρά του καναλιού (στην Πελοπόννησο) και συγκεκριμένα από την γέφυρα μέχρι την Δίολκο, με υποδομές και για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία, καθώς και φωτισμό.

Η Περιφέρεια θα αναλάβει ακόμα, τη δαπάνη για την φιλοτέχνηση της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη -επί πρωθυπουργίας του οποίου κατασκευάστηκε η διώρυγα-, όπως επίσης και την εκτεταμένη φύτευση στην περιοχή του Ισθμού, βάσει μελέτης που θα εκπονηθεί από την ΕΕΣΥΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ