Περιμένουν “έκρηξη” κρουσμάτων μετά τις διακοπές – Η Κορινθία μεταξύ των περιοχών που ανησυχούν τους επιστήμονες και τη κυβέρνηση

Οι διακοπές τελειώνουν σιγά – σιγά και ήδη οι αριθμοί του ΕΟΔΥΥ δείχνουν ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι μισοί Έλληνες έχουν εμβολιαστεί και έτσι το “τείχος” ανοσίας δεν “χτίζεται” λογικά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Η ημερομηνία “μετατίθεται” για τα μέσα ή τα τέλη του Σεπτέμβρη, οπότε οι ειδικοί περιμένουν να “χτιστεί’ αυτό το “τείχος” ανοσίας.

Πάντως επιστήμονες και κυβέρνηση εμφανίζονται ανήσυχοι για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται, απευθύνοντας έκκληση σε όσους γυρνούν από τις καλοκαιρινές διακοπές να τηρούν αυστηρά τα μέτρα. Στόχος είναι να ανακοπεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, την ώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα»  κυριαρχεί.  Όλοι περιμένουν “έκρηξη” των κρουσμάτων με τον ερχομό από τις διακοπές.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται αστραπιαία ”

Ανάμεσα στις περιοχές που προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς  είναι και η Πελοπόννησος, η Αχαΐα και η Μεσσηνία όπου παρατηρείται μια σταδιακά αύξηση των κρουσμάτων, ενώ από κοντά βρίσκονται και η Ηλεία, η Κορινθία και η Λακωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ