Περιορισμένη η κίνηση με το click away – Τι προσφέρει η ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis

Mπορεί η κυβέρνηση να επέλεξε το click away σαν το νέο τρόπο αγορών για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού,  ωστόσο από την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου οι έμποροι διαμαρτύρονται πως δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες τους . Η κίνηση είναι πολύ περιορισμένη και υποτονική , αναφέρουν και από την αρχή οι έμποροι της Κορινθίας ζητούν να αποσυρθεί .

Χωρίς χρέωση τα sms

Εν τω μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε ότι  υπάρχει η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis προκειμένου να μην χρεώνονται με sms και να επικοινωνούν με τους πολίτες με αυτή τη διαδικασία.

Ο καταναλωτής μπορεί μέσα από αυτήν να δίνει τον κωδικό στην επιχείρηση που έχει παραγγείλει τηλεφωνικά, ο επιχειρηματίας θα μπαίνει και αυτός στην πλατφόρμα, η παραγγελία θα ταυτοποιείται, και το αποδεικτικό θα επιστρέφει στον καταναλωτή. Με αυτόν το τρόπο δεν χρεώνονται οι επιχειρήσεις με sms.

Ο γενικός γραμματέας πρόσθεσε ότι εντός της ίδιας περιφέρειας μπορούμε να κινούμαστε κανονικά για τις παραγγελίες. Για την κίνηση απαιτείται εκτός από τον κωδικό 2 (η το έγγραφο μετακίνησης από το gov.gr) και το αποδεικτικό της παραγγελίας ή της προπληρωμής.

Επίσης υπάρχει εύρος μεταξύ 2 ωρών (μια ώρα πριν την παραγγελία και μια μετά) για τη μετακίνηση με σκοπό την παραλαβή των αγαθών από το κατάστημα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ